avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu o firmă de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu o firmă de recuperare

Buna ziua.Sper ca cineva sa ma poata ajuta in situatia aceasta. De jumatate de an sunt sunata non-stop de catre cei de la Get Back Recovery. Cand spun non-stop ma refer la sambete, duminici, dimineata la ore foarte matinale, sau chiar de 4-5 ori pe zi. Am avut un contract Orange pe o perioada de 2 ani de zile, dar pentru ca acestia imi taxau cost suplimentar fara ca eu sa fi facut vreunul, si pentru ca refuzau rezilierea, am refuzat sa mai platesc daca nu imi inchid abonamentul. Ca sa reziliez contractul, mi s-au cerut 800 de lei de catre Orange, pe motiv ca ar fi daune contractuale. Cei de la Get Back ma ameninta ca voi fi data in judecata pentru 970 de lei, suma in care intra penalitati puse de catre ei. Ma poate ajuta cineva cu o solutie? Nu stiu cum sa rezolv situatia si sincer incepe sa para a hartuire.
Va multumesc!
Buna ziua,

In primul rand solicitati in instanta rezilierea contractului incheiat cu Orange, si solicitati constatarea caracterului abuziv al clauzei prin care se solicita achitarea unei sume de bani pentru denuntarea contractului (nu stiu daca e denuntare sau reziliere, trebuie vazut contractul). Dupa rezilierea contractul si stabilirii situatiei juridice in raport de Orange, puteti actiona in instanta si Get Back. Din cate stiu eu, dupa cesionarea creantei, nu se mai pot percepe penalitati, deci, Get Back nu poate percepe penalitati (cel putin asa este in contractele bancare si se aplica aceasi legislatie si in situatia expusa de dumnevoastra, aproximativ).

Si in cadrul actiunii in rezolutiune solicitati si restituirea sumelor achitate cu titlu de cost suplimentar (daca au fost achitate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta romtelecom iulichivu iulichivu Buna ziua am si eu o problema, la sfarsitul lui 2011 am facut un contract cu romtelecom pentru internet si tv, au venit mi-au adus telefon, router si au ... (vezi toată discuția)
Poprire pentru abonament telekom Atropa belladonna Atropa belladonna Buna.m-am trezit cu poprire pe salariu pentru un abonament din 2011 de când eram pe numele fostului soț,prin anume get back recovery, pentru o sumă de 2900 ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante romtelecom iulichivu iulichivu Buna ziua am si eu o problema, la sfarsitul lui 2011 am facut un contract cu romtelecom pentru internet si tv, au venit mi-au adus telefon, router si au facut ... (vezi toată discuția)