avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... E legal ce face Administratora unei firme sa te bage ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

E legal ce face Administratora unei firme sa te bage in concediu de odihnă cum vrea ea sau cum vreau eu ca angajat sa mi organizez concediul

Cum se face ca cererea de concediu sa fie legala si nu pe lista pe care sunt scrise numele la agajati care vor concediu in functie de luna ce urmează
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:03, 15 Noiembrie 2018
Potrivit art.149 C.mun., salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota interna angajator - interzicere efectuare concediu de odihna emilia-gabriela emilia-gabriela Buna ziua, Este legal ca angajatorul sa dea o nota interna prin care sa interzica angajatilor efectuarea concediului de odihna pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna forțat gekadox gekadox Firma la care lucrez dorește să ne trimită în concediu de odihna forțat. Eu nu doresc deoarece doresc concediul în altă perioadă. Este legal să mă ... (vezi toată discuția)
Covid-19 concediu de odihna reportat GabirielaM GabirielaM Poate angajatorul să-și oblige salariații să efectueze concediul de odihnă reportat din anul anterior (2019) in situatia actuala de stare de urgenta? (vezi toată discuția)