avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită 3 popriri pe salariu: una la serviciu de 1/3, două ...
Discuție deschisă în Executare silită

3 popriri pe salariu: una la serviciu de 1/3, două la bancă pe 1/2. Cum să procedez ca să-mi recuperez restul de bani?

Buna ziua! Am poprire pe salariu la 1/3 de către angajator. Am primit poprire și pe contul de salariu din partea aceluiași executor , plus alți doi executori care nu au trimis poprire la angajator , ci doar la bancă . Așa ca angajatorul a oprit 1/3 și banca 1/2. Din 2700 lei am ajuns sa iau 850. Cum sa procedez să îmi recuperez restul de bani? Unul din executori nu vrea să deblocheze contul ca nu a primit nici un ban , unul ca nu are hârtie de la angajator deși nu a trimis poprire. .....Ce trebuie sa fac? Este un abuz.!Este a doua luna care se repeta!
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:47, 25 Noiembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia contestata masura popririi, conexate executarile si in final nu ar fi trebuit sa vi se opreasca mai mult de 1/2 din total venituri, adica 1350 lei/luna. Asa, din ce povestiti, daca v-au ramas doar 850 lei, inseamna ca 500 lei (x probabil 2 luni s-au dus in mod nelegal la creditori. ma rog, datoria-i datorie si trebuia oricum platita). Eu zic ca, cu cei 1000 lei orice avocat va facea o contestatie la executare si rezolvati problema (este doar o presupunere).
Deci. ...Unde sa mă adresez? Pe cine sa contest?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde sa va adresati? Va adresati instantei de executare. Si contestati (nu pe cine, ci ce contestati) executarea silita sau actele de executare silita. Veti invoca art.654 si art. 712 si urmatoarele din codul de procedura civila, precum si alte norme de procedura, dupa caz.
Insa, din pacate nu ati inteles ideea din primul mesaj, si anume v-am sugerat sa apelati la un jurist pentru ca dvs singur nu va veti putea descurca si nici nu aveti timp sa invatati acum ce sa faceti.
Și pana atunci ? Așa mi se va opri lunar aproape 70%din salariu? Avocatul , juristul trebuie plătit! Nu am bani sa plătesc! Vreau sa îmi fie oprit 50% nu 70%! Va rog îndrumați mă!
Mai bine vorbiti cu toti cei 3 executori sa va trimita poprire la angajator. Vorbiti dupa cu angajatorul sa va elibereze 3 adeverinte din care sa rezulte ca v au infiintat poprirea si va retin jumatate. Va duceti cu adeverintele la cei 3 executori si le spuneti sa va ridice poprirea de la banca unde va incasati salariul. Nu are rost sa faceti contestatie, executorul pana nu primeste adeverinta nu are ce sa faca, nu ghiceste nimeni la ce banca isi incaseaza debitorul salariul.

gavriluta80 a scris:

Și pana atunci ? Așa mi se va opri lunar aproape 70%din salariu? Avocatul , juristul trebuie plătit! Nu am bani sa plătesc! Vreau sa îmi fie oprit 50% nu 70%! Va rog îndrumați mă!

Alte discuții în legătură

Poprire 70%din salariu gavriluta80 gavriluta80 Am poprire 1/3 din salariu la unitatea angajatoare de la un executor ,iar pe contul bancar de la alți executori. Angajatorul oprește 1/3 și banca ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe raza sectorului 2 tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Judecatoria sector 2 a admis o incuviintare executari silite pe un contract de credit care il aveam intarziat, dar in incheierea de ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)