avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situația ce urmează: am mai multe popriri pe salariu de la 3 executori. Acum, o poprire o am înființată la muncă si in acelasi timp la banca, Unciredit, banca la care le am înființată si pe celelalte două de la cei doi executori. La muncă mi se oprește o treime din salariu si se virează spre executorul 1 si la banca mi se oprește jumătate din salariu si se virează spre alt executor. Vreau sa intentez un proces împotriva băncii pentru ca imi sunt încălcate drepturile. Pot câștiga si sa solicit si daune morale deoarece mie abia mi au ajuns banii sa supravietuiesc?
Cel mai recent răspuns: Stereaalex20 , utilizator 11:09, 10 Noiembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă chemați banca în judecată veți pierde procesul, deoarece poprirea pe veniturile ce intră în cont au pus-o executorii judecătorești, nu banca.
Banca este terț poprit și se conformează ordinului de poprire emis de executori.

Luați legătura cu cei trei executori judecătorești și încercați să remediați problema.
Daca nu găsiți înțelegere, trebuie să formulați contestație la executare la judecătoria de domiciliu.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
Dapix, utilizator
Păi m am gandit ca se poate din moment ce eu am dus adeverința la banca de la locul de munca ca dovadă că mi se oprește o treime din salariu si nu s a luat în considerare.


Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banca putea lua în considerare adeverința, doar daca poprirea pe contul bancar era pusă de același executor care a pus poprire și la angajator, și trebuia evitată dubla poprire..
Dar cum la bancă au înființat poprire alți doi executori, banca nu poate lua în considerare adeverința dvs, întrucât este doar terț poprit, și riscă validarea popririi dacă nu se conformează.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
Dapix, utilizator
Multumesc mult pentru ajutor!

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent ... Seby2193bv Seby2193bv salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent iar executorii (bej-uri diferite) mi-au pus poprire atat la locul de munca cat si la banca de ... (vezi toată discuția)
Poprire cont salariu lawrik lawrik E legal sa se opreasca banii din salariu si de catre angajator si de catre banca,suma fiind mai mare de o treime din salariu? (vezi toată discuția)
Poprire salariu janny_dinu janny_dinu Am o poprire pe salariu in urma unui imprumut facut si nereturnat. Trebuia sa mi se faca poprire pe 1/3 din salariu, dar in urma instiintarii , mi-a fost ... (vezi toată discuția)