avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Gradinita particulara organizata sub forma de SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Gradinita particulara organizata sub forma de SRL

Buna ziua,

O gradinita particulara poate fi organizata sub forma de SRL, pe codul caen de invatamant prescolar?
Din datele de pe Ministerul Finantelor si din ce am mai citit/ cautat, exista la nivel national peste 300 de societati cu raspundere limitata ce sunt autorizate cf art 15 din legea 359/2004 spre a desfasura activitate pe caen 8510 - Invatamant prescolar.

Cu toate acestea, de la ORC Bacau am primit foaie ca nu se poate acest lucru, cf art 60, alin 1 din legea 1/2011 a educatiei, ce mentioneaza ca invatamantul preuniversitar particular se organizează conform principiului nonprofit.

Pe alta parte, de ce ar exista acest cod CAEN, daca nu se poate face SRL si nu se poate desfasura activitate conform lui?

Cine are dreptate?
Cum sa procedez pentru a infiinta o gradinita particulara sub forma de SRL?

Multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Srl poate fi scoala sau gradinita privata? Sonii Sonii SRL poate fi scoala sau gradinita privata? Va pun aceasta intrebare deoarece am de pregatit un caiet de practica pentru stagiatura de expert contabil in care ... (vezi toată discuția)
Înființare "cresa" DayM DayM Bună ziua. Am un SRL pe cod caen Alte forme de invatamant nca prin care prestez servicii tip ateliere pentru copii. Împreună cu deținătoarea clubului ... (vezi toată discuția)
Gradinita particulara biaene biaene pot infiinta o gradinita particulara in cadrul unei societati comerciale (vezi toată discuția)