avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauzele la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauzele la locul de munca

Sunt angajat part-time la o companie "X" mi se cere sa vin cu 15-20 de minute mai devreme pentru a lua pauză , avand im vedere ca lucrez part-time si rezist fara pauza ,pot cere sa se adauge la orele de munca ?Spre exemplu dupa 3 zile lucrate sa se aduague 1h la programul total?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 18 Noiembrie 2018
Salariatii incadrati cu timp partial de munca , nu pot efectua ore suplimentare.

Primirea la munca a unui salariat in afara programului de lucru stabilit in cadru contractelor individuale de munca cu timp partial, constitutie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca part-time, ore suplimentare ( riscuri si sanctiuni ) Cristi3215 Cristi3215 Care sunt riscurile/sanctiunile pentru un angajator dar si un angajat daca in urma unui contract part-time , angajatul presteaza ore suplimentare foarte des ? (vezi toată discuția)
Bună ziua mam angajat la un chioșc și am program 2 zile lucrez ... basescu florentina basescu florentina Bună ziua mam angajat la un chioșc și am program 2 zile lucrez o zi libera în acele zile în care lucrez fac 12 ore cind mi sa făcut contract de munca ... (vezi toată discuția)
Amenda angajare student strain Anne Georgelin Anne Georgelin Buna ziua, Stiti cumva care este amenda in cazul unui control (de la ITM sau IGI), atunci cand ai angajat un student cu drept de munca 4 ore, si acesta ar ... (vezi toată discuția)