avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca part-time, ore suplimentare ( ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca part-time, ore suplimentare ( riscuri si sanctiuni )

Care sunt riscurile/sanctiunile pentru un angajator dar si un angajat daca in urma unui contract part-time , angajatul presteaza ore suplimentare foarte des ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 13 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Constituie contraventie primirea la munca a unuia sau a mai multor salariati in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial, cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei.

Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunili se fac de catre inspectorii de munca.
iar angajatul nu risca si el sa primeasca o amenda?
Multumesc pentru raspuns
Pentru angajat/a nu exista sanctiune ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauzele la locul de munca Florescu Alexandru Florescu Alexandru Sunt angajat part-time la o companie \"X\" mi se cere sa vin cu 15-20 de minute mai devreme pentru a lua pauză , avand im vedere ca lucrez part-time si rezist ... (vezi toată discuția)
Lucru la negru Cristiez Cristiez Am fost găsit lucrând pt o firma, deși eu sun angajat mapn, cadru militar activ. Când au venit cei de la itm, m-am speria și am completat hârtia ... (vezi toată discuția)
Munca la negru Adrian Firut Adrian Firut Daca muncesc 2 zile pe saptamana la o persoana fizica si ma plateste cu 800 de lei pe luna este considerata munca la negru? Daca da ,ce risc am eu si ce ... (vezi toată discuția)