avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nume firma similar uneia in insolventa ?!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nume firma similar uneia in insolventa ?!

Buna ziua,
Daca se inregistreaza o firma cu o denumire similara (nu identica, dar cu elemente oarecum similare - diferenta de 1-2 litere) unei alte firme aflata momentan in proces de insolventa (si dizolvata dar inca nu radiata), este OK pt. noua firma?

Multumesc!

PS: se pare ca sunt o gramada de firme radiate de mult, dar care INCA figureaza in baza de date a celor de la ONRC si atunci cand vrei sa rezervi o noua denumire .... iti zic ca nu se poate, ca uite mai sunt 4 firme care au 2 litere la fel ....

Cel mai recent răspuns: avo7 , utilizator 01:10, 21 Noiembrie 2018
Este corect ceea ce vi s-a spus de la ONRC caci a fi in insolventa nu inseamna ca automat va fi si radiata. Cautati alt nume si nu incecati sa fiti carcotas doar pentru un nume.. Succes!
Multumesc! Totusi .... am gasit ca firma cu pricina a fost dizolvata inca de acum vreo 5 ani, neavand nici o activitate in ultimii ani ... daca a fost dizolvata deja, nu inseamna ca va fi intr-o buna zi si radiata ?!?

Oricum la ONRC problema e ca sunt date ca existente si firme care au fost 100% radiate (informatiile sunt publice). Nu e in regula, nu?

Nu mai sunt nervi pt. cautat iar nume, 90% sunt oricum neeligibile, pt ca 2,3 litere asemanatoate se gasesc mereu ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezervare denumire societate SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Scriu acest mesaj pt. cei care sunt in etapa rezervarii unei denumiri pt. infiintarea unei soc. si poate se lovesc de incompetenta unui serviciu ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea unui srl michelle29 michelle29 Buna ziua! Am si eu nevoie de o mica lamurire.....am un srl in care sunt asociat si administrator 50%....asociatul meu a convocat AGA cerind dizolvarea ... (vezi toată discuția)
Rezervare denumire srl denisaionescu22 denisaionescu22 Buna ziua, Am facut rezervarea denumirii unui SRL in calitate de ASOCIAT insa SRL-ul este al sotului meu si el va fi asociat unic asadar conform statutului ... (vezi toată discuția)