avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... daca nu platesc impozitul forfetar ce se intimpla?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

daca nu platesc impozitul forfetar ce se intimpla?

Buna ma numesc Irina si am firma dar nu are activitate,am infiintato anul trecut.A trebuit sa plec din tara si am lasat asa fara activitate prezendind contabila actele in fiecare trimestru.Surpriza mea a fost cand am fost informata ca trebuie sa platesc 500 pe an fara a avea activitate,am platit primul trimestru,dar in acest moment nu am intentia de a ma intoarce in tara¿ ce trebuie sa fac ca sa nu mai platesc?sau ¿ce se intimpla daca nu platesc impozitul forfetar?multumesc
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 07:54, 20 Noiembrie 2009
suma de plata e din pacate , 1467 lei /an ( 367 lei trim II -lunile mai.iunie; si cite 550 lei pentru trim III si IV) ; asta pentru ca ordonanata care a introdus acest impozit minim e in vigoare de la 01.05.2009

Puteti suspenda firma , la registrul comertului ; stiu ca se plateste aceasta suspendare, dar nu astiu cit e suma. Si de la momentul la care depuneti cererea de suspendare , nu mai datorati impozit.

daca nu-l platiti pe cel de pina acum , dar il declarati , veti avea de plata majorari de 0.1% pe zi intirziiere
pe langa suspendarea de la Reg Com, care ar costa 250 lei, va sfatuiesc sa cereti regim de declarare derogatoriu si de la administratia financiara, pentru a nu fi nevoita sa depuneti declaratiile, chiar si in 0 (pentru ca daca nu le depuneti, puteti fi amendata)

nu uitati ca aveti totusi obligatia sa depuneti situatiile financiare anuale, bilantul la 30.06 (numai la adm fin) si declaratia 101 (pentru fractiunile din an pentru care nu aveti regim derogatoriu)
bun dar stiti, nu pot sa merg in tara in acest moment ¿poate declara alta persoana in locul meu? ex.contabila?sau trebuie sa fac o inputernicire la persoana care va face suspendarea firmei?

va multumesc pt.raspuns
buna
si eu sunt in aceeasi situatie
am o firma din 2006,fara activitate.am depus mereu decalartiile pe 0.nu am de gand sa platesc acel impoozit deoarece nu am avut nicicand nici un fel de activitate.
buna
firma am infiintato anul trecut sti si trebuit sa plec,acum sint in chile si nu ma pot intoarce.Cand am infiintato nu se platea aceasta suma era cu totul altceva asa de rau imi pare ca am infiintata, ma stoarce de bani.

Alte discuții în legătură

Nedepunere declaratii NELA FURTUNA NELA FURTUNA am infiintat o soc. in dec.2008. Nu am avut activitate si pana la momentul intrarii forfetarului am depus declaratiile pe 0. In primul trim. de forfetar, ... (vezi toată discuția)
O firma suspendata poate avea profit? Sandu Marian Sandu Marian Am firma suspendata din 2009. Logic, nu poate avea profit; cu toate acestea Finantele locale ma someaza sa depun... declaratia privind obligatia de plata a ... (vezi toată discuția)
Societate fara activitate care a platit impozit forfetar iuliana25 iuliana25 Buna ziua! Am o firma care de la infiintare si pana azi nu a avut activitate. Fiindca am suspendat-o abia in iulie 2009 am fost nevoita sa platesc impozit ... (vezi toată discuția)