avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa pentru autorizatie de functionare alimentatie ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa pentru autorizatie de functionare alimentatie publica(trecere de pe i.i-srl)

Buna seara,

Sunt administratorului unui restaurant deschis de 12 ani, iar anul acesta am trecut de pe intreprindere individuala pe srl. Din cate am inteles, i.i-urile nu mai pot avea peste 8 angajati, iar societatea noastra depaseste cu mult acest numar. Din moment ce domeniul de activitate/locul unde se desfasoara activitatea/angajatii/administratorul raman la fel si doar datorita faptului ca am trecut de pe i.i pe srl, de ce sunt nevoita sa platesc taxa de 2 ori. Cei de la primarie spun ca sunt 2 firme diferite. Precizez ca am lucrat pe i.i pana in februarie, iar apoi am trecut pe srl. Exista vreo sansa sa pot scapa de taxa pentru cele 2 luni din an lucrate pe i.i?
Cel mai recent răspuns: SabineP , utilizator 18:06, 20 Noiembrie 2018
Din pacate nu caci "Cei de la primarie spun ca sunt 2 firme diferite" si au dreptate.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare contract chirie bulfla bulfla Bună. Am un Srl și am făcut o cerere la primărie pentru a închiria un spațiu. Acum am încă un Srl și vreau să îmi schimb chiria de pe o firmă pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Daria B. Daria B. Buna ziua, As vrea sa infiintez o firma ca sa pot emite facturi pentru serviciile prestate si nu stiu care varianta e mai buna si din punctul de vedere al ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl si infintare intreprindere individuala ana & maria ana & maria as vrea sa deschid o intreprindere individuala dar nu prea stiu cu ce se maninca. am citit oug 44/2008 dar nu prea sunt lamurita - o intr.individuala poate ... (vezi toată discuția)