avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa politei rca in original
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa politei rca in original

Buna ziua, Este obligatorie prezentarea originalului politei rca organelor de control? Exista posibilitatea de ridicarea placutelor de inmatriculare ale auto in cazul lipsei originalului rca in momentul controlului?(precizez ca am fost oprit de catre politia locala solicitandu-mi rca-ul in original “nu copie” rca-ul fiind valabil, rog lege unde se specifica ce ce acte in ORIGINAL sunt obligatorii in auto,multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 08:18, 21 Noiembrie 2018
Singurele acte ORIGINALE sunt cele prevazute in codul rutier si regulamentul sau de aplicare: cartea de identitate, permisul si talonul masinii. Politia interpreteaza gresit articolul din OUG 195/2002:
Articolul 35
(2) Participantii la trafic sunt obligati ca, la cererea politistului rutier, sa inmaneze acestuia documentul de identitate sau, dupa caz, permisul de conducere, documentul de inmatriculare ori de inregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum si alte documente prevazute de lege.

Cereti alta data sa va arate legea care prevede prezentarea in original a RCA. Si eu primesc in general o copie pe mail (pe care o tiparesc si se gaseste in masina, dar o pot accesa si de pe telefon), doar daca doresc sa ies in afara tarii imi iau documentul original.

Nu este obligatorie prezentarea RCA politistilor, este obligatoriu sa dovediti ca sunteti asigurat in caz de accident si la granita :
www.avocatnet.ro/articol_447...
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul rutier, contraventii !prezentarea documentelor in copie ( xerox sau digitala) la un ... white2 white2 Prezentarea documentelor in copie ( xerox sau digitala) la un control de rutina auto este contraventie ? (vezi toată discuția)
Prezentat copie polita rca la controlul in trafic cineva_nou cineva_nou Este obligatorie prezentarea politei RCA originale la un control in trafic sau poate fi prezentata numai o copie fara a fi amendat? Mentionez ca exista o ... (vezi toată discuția)
Verificare asigurare rca gabi789 gabi789 Buna seara, am rugamintea sa ma ajutati cu punctarea in legislatie a locului unde se specifica cine verifica asigurarea RCA si cum pentru un vehicul ... (vezi toată discuția)