Sunt in concediul de crestere a copilului. Stiu ca legea prevede ca persoana care beneficiaza de acest concediu primeste 85% din salariu. Tot 85% din salariu se primeste si in timpul concediului pre si post natal. Eu am vazut cum mi s-a calculat venitul in timpul concediului post-natal: s-au adunat veniturile nete din ultimele 12 luni si s-au impartit la 12. Presupun ca la fel se procedeaza si la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului. Intrebarea mea este: de ce am primit mai putin cu 200 RON in timpul concediului de crestere a copilului decat in timpul concediului post-natal atata timp cat veniturile erau aceleasi? Va rog mult sa ma lamuriti!!!
Eu inteleg ce spune legea. Ceea ce nu inteleg este diferenta de suma. Adica 85% din salariul meu la locul de munca nu e tot una cu 85% din salariul meu la Ministerul Muncii?
In primul rand 85% din salariul brut>85 % din salariul net,si in al doilea rand,calculul se refera la 85% din media veniturilor realizate,care este evident,mai mica.