avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un băiat în clasa a IV-a care periodic (o dată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un băiat în clasa a IV-a care periodic (o dată pe săptămână cel puțin) ia bătaie de la un coleg. Nu am reușit să rezolv problema amiabil, vă rog să mă ajutați și să îmi spuneți ce pot face

Buna dimineata!! Am un băiat în clasa a 4a care periodic (o data pe saptamana cel putin) ,ia bătaie de la un coleg de clasa. Am incercat sa rezolv amiabil, cu părinții, nu se poate.. Susțin că toți ceilalți elevi sunt vinovati pentru ca il provoacă pe acel copil. Bate si împinge chiar si fetițele din clasa care sunt foarte cuminți și nu au tangente cu el..A lovit o chiar si pe învățătoare,i a dat cu piciorul in genunchi iar scuza tatălui a fost ca e o copilărie și se oferă dumnealui sa i faca masaj sa i treaca. Ieri iar a avut loc un incident, i am trimis mesaj prin care i am comunicat ce a făcut fiul lui, ca l a împins iar pe al meu si l a lovit si m.a amenințat că dacă ii mai trimit mesaje merge la poliție. Mesajele mele au fost întotdeauna respectuoase, ideea fiind sa ne unim si sa găsim o soluție sa nu se mai întâmple toate astea.. Nu mi convine sa imi vina băiatul săptămânal acasa bătut, cu pantalonii rupți si tot eu sa fiu nevoită să îmi cer scuze ca il anunt de cele întâmplate. Directoarea scolii, ne sugerează sa rezolvăm amiabil. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce pot face? Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangere la politie, insa, trebuie sa aveti inregistrari video(ideal) si martori care sa dovedeasca situatia conflictuală. Sesizati oficial cu Adresa si institutia. Sau, actiune in civil in pretentii pentru plata de daune materiale(pentru pantalonii rupti, etc.).
Va multumesc! Dar eu gresesc atunci cand il anunt ce se intampla intre cei doi copii?
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Manea Daniel, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se pune problema de greseala, insa, daca nu vrea sa fie contactat, nu o sa rezolvati nimic.
Va multumesc!! Ideea e ca vreau sa l instiintez pt ca spune că doar 2 părinți se plâng de comportamentul lui, consider că dacă nu i as spune , i as aproba faptele.
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată mămică, dvs. trebuie să sesizaţi în scris, direcţiunea şcolii şi să solicitaţi să se măsuri. Sunt nişte reguli stricte în ce priveşte sesizarea părinţilor:trebuie să se discute în Consiliul profesoral şi să se ia măsuri. Şcoala trebuie să invite părintele copilului indisciplinat, nu dvs. să sâcâiţi părintele. Nu mai reclamaţi nimic verbal, nici dirigintelui, nici părintelui copilului, nici directoarei şcolii.Directoarea îşi apără pielea, pentru a nu ajunge problema la Inspectoratul Şcolar.
Pe de altă parte, s-ar putea ca acel copil să fie cu CES şi, potrivit reglementărilor guvernului, aceştia trebuie integraţi în colectivele de copii normali, vedeţi cazul de anul trecut, de la Piteşti, tot părinţii copiilor agresaţi au fost condamnaţi de societate, fiindcă au protestat.
Încercaţi ceea ce v-am sfătuit mai sus, sau mutaţi copilul în altă clasă sau la altă şcoală, fiindcă, garantat, acel copil NU va fi mutat din clasă.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)
Bullying scolar salutare. am urmatoarea problemă, fiind cadru ... richard1977 richard1977 Bullying scolar Salutare. Am urmatoarea problemă, fiind cadru tehnic la o scoală tehnologică. Cunosc cazul unei eleve supusă bullyingului de un grup de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)