avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bullying scolar Salutare. Am urmatoarea problemă, ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bullying scolar Salutare. Am urmatoarea problemă, fiind cadru ...

Bullying scolar
Salutare. Am urmatoarea problemă, fiind cadru tehnic la o scoală tehnologică. Cunosc cazul unei eleve supusă bullyingului de un grup de elevi, sunt undeva la vastra de 17 ani cu totii. Unii elevi tachinează victima pe diverse motive iar altul, care se impune prin fortă in clasă am inteles că i-ar fi scuipat in sticla cu apă sau suc in fata altor copii, cand victima nu era prezentă. Acest aspect mi-a fost adus la cunostintă de un elev (minor). Ce etse de facut in această situatie? Daca anunt părintii victimei care deja au fost la scoașă la director, diriginte, va iesi probabil cu reclamatie la politie. Este un gest scârbos, neomenos.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: simona.calin , utilizator 13:12, 28 Februarie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața,

Ar fi bine dacă ar veni poliția. Asemenea mizerii oricum se află, copiii vorbesc, și au un efect îngrozitor asupra victimei pe termen lung. Au fost mulți tineri care s-au sinucis din cauza bullyingului, e plină presa de exemple. O pedeapsă exemplară ar mai reduce din efectele gestului și l-ar descuraja măcar o perioadă pe agresor.

Anunțați măcar conducerea și dirigintele, au pârghii să pedepsească acel mic mascul alfa. Nu s-a luat nicio măsură după ce au fost părinții fetei? Ar trebui să existe un plan anti-bullying, ar putea fi anunțați și părinții lui, sunt multe lucruri care s-ar putea face, doar să se vrea. Mi-e teamă însă că victima ar putea suferi un șoc emoțional dacă va afla și asta. Oribil, mizerabil gest!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine fură azi un ou, mâine fură un bou. Încă se mai pot corecta niște lucruri, cu condiția ca agresorul să sufere rigorile legii. Ale regulamentului școlar în acest caz. Dacă nu se iau măsuri nici acum, mai târziu ar putea fi vorba de Codul penal.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai mult, asemenea persoane supuse bullyingului, incep sa manifeste tuburari de personalitate, in lipsa ajutorului specializat (ex. psiholog), si nu va fi de mirare sa avem in viitorul apropriat cazuri precum cele recent intamplate in Serbia, Cehia (ca sa dau exemple din jurul nostru), nu le mai pun la socoteala pe cele din SUA, cand adolescentii care au fost supusi bullyingului fac rost de o arma si pur si simplu ii executa pe cei care si-au batut jos de ei.
Aveti o obligatie morala in calitate de dascal, de a invata si corecta conduita elevilor agresori, pentru a le explica ce anume ii asteapta sau intr-o faza ulterioara de a anunta conducerea scolii pentru a lua masurile legale....atentie, de foarte multe ori, acest tip de elevi incep sa agreseze chiar si cadrele didactice, daca fenomenul nu este gestionat corespunzator la timpul potrivit.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2024
mrays99, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua. Regulamentul școlar nu prevede nimic în astfel de cazuri. Mustrare, avertisment, informați părinții și eventual scăderea notei la purtare. Cam atât. Nici poliția nu prea are ce face. Discută cu ei, le dă un avertisment și cam atât. Doar dacă fapta e gravă se iau alte măsuri. Ideea este că regulamentul școlar, implicit cel de ordine interioară nu ajută.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Școala ar trebui să aibă grup de acțiune anti-bullying:
[ link extern ] /
Și nu doar despre pedepsirea hărțuitorului e vorba, ci și de ce se poate face (sau ar trebui să se facă) pentru a conștientiza mizeria comportamentului pe care îl are.

Doar dacă fapta e gravă se iau alte măsuri.

Aș zice că violența psihică e o faptă gravă din cauza urmărilor pe care le poate avea.

Alte discuții în legătură

Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua copilul meu este victima bullying-ului in clasa de ... alinacm alinacm Buna ziua Copilul meu este victima bullying-ului In clasa de câțiva colegi , treaba asa este de aproximativ 2 ani respectiv clasa 1-2 , am discutat cu Dna ... (vezi toată discuția)