avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se procedeaza ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se procedeaza ?

Fiind pe rol (in curs) procesul de re-încredinţare minor, mi-a sosit la servici o cerere/informare despre veniturile personale pe ultimele 6 luni (desi nu cu multe luni in urma fusese o alta cerere de recalculare a pensiei alimentare)
As dori sa aflu, este permis, as putea cere curtii ca suma platita ca si pensie alimentara sa nu fie fixa ?
As vrea sa cer de exemplu ca suma stablita sa fie 25% (cat prevede legea) din venitul meu lunar.
Situatia e putin mai complicata eu neavand o suma fixa stabilita, cand venitul e mic (sunt cazuri) devine foarte problematic sa achit acea suma fixa, ea devenind brusc chiar si peste 45% din venit
As putea deci sa cer 25% din venit ? Mi s-ar aproba cererea ?
M-ar scuti de multe, inclusiv de alte cereri de mariri, ce as putea face pe cale legala, daca nu mi se aproba ?
In plus astept un copil iar fosta sotie nu se afla nici ea in tara, cum se procedeaza la reduceri in cazul asta ?
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:59, 14 Noiembrie 2009
Cererea pentru recalcularea pensiei de intretinere se va depune la instanta unde s-a desfacut casatoria, chiar daca ea are domiciliul stabil in alta tara. Se va face citarea partilor la domiciliul actual.
In legatura cu nasterea unui copil , va trebui sa mai asteptati pentru a lua in calcul existenta celor doi copii ( unul viitor si unul actual ).
Pentru calcularea peniei, v-am explicat mai sus cum se procedeaza.- art. 94 al. (3) din c fam . Puteti solicita instantei o suma (sulta) raportata la veniturile dvs.
Mult succes!
pensia se poate plati in procente. dupa ce se naste celalat copil faceti cerere de micsorare la instanta si faceti dovada ca aveti doi copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ramona_1984 ramona_1984 Buna ziua, Sunt divortata de 4 ani, in urma divortului copilul a ramas la mine si fostul sot a fost obligat la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara satelitu satelitu Sotului meu i sa stabilit pensia alimentara pentru minorul din prima casatorie la 450 de la 130(i sa prins veniturile din ultimele luni unde avea sporuri si ... (vezi toată discuția)