Fiind pe rol (in curs) procesul de re-încredinţare minor, mi-a sosit la servici o cerere/informare despre veniturile personale pe ultimele 6 luni (desi nu cu multe luni in urma fusese o alta cerere de recalculare a pensiei alimentare)
As dori sa aflu, este permis, as putea cere curtii ca suma platita ca si pensie alimentara sa nu fie fixa ?
As vrea sa cer de exemplu ca suma stablita sa fie 25% (cat prevede legea) din venitul meu lunar.
Situatia e putin mai complicata eu neavand o suma fixa stabilita, cand venitul e mic (sunt cazuri) devine foarte problematic sa achit acea suma fixa, ea devenind brusc chiar si peste 45% din venit
As putea deci sa cer 25% din venit ? Mi s-ar aproba cererea ?
M-ar scuti de multe, inclusiv de alte cereri de mariri, ce as putea face pe cale legala, daca nu mi se aproba ?
In plus astept un copil iar fosta sotie nu se afla nici ea in tara, cum se procedeaza la reduceri in cazul asta ?
Cu stima!
Cererea pentru recalcularea pensiei de intretinere se va depune la instanta unde s-a desfacut casatoria, chiar daca ea are domiciliul stabil in alta tara. Se va face citarea partilor la domiciliul actual.
In legatura cu nasterea unui copil , va trebui sa mai asteptati pentru a lua in calcul existenta celor doi copii ( unul viitor si unul actual ).
Pentru calcularea peniei, v-am explicat mai sus cum se procedeaza.- art. 94 al. (3) din c fam . Puteti solicita instantei o suma (sulta) raportata la veniturile dvs.
Mult succes!
Pensie alimentara
ramona_1984
Buna ziua,
Sunt divortata de 4 ani, in urma divortului copilul a ramas la mine si fostul sot a fost obligat la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara
satelitu
Sotului meu i sa stabilit pensia alimentara pentru minorul din prima casatorie la 450 de la 130(i sa prins veniturile din ultimele luni unde avea sporuri si ... (vezi toată discuția)