avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea mostenirii

Buna ziua!Vreau sa dezbat mostenirea parintilor mei decedati in conditiile in care nici ei nu su fost titulari .Casa e a parintilor tatalui meu care a murit in razboi si a apucat sa si cunoasca fiul si nu au reusit sa faca niciodata nici un act,au mers inainte doar cu niste adeverinte de la primarie si au platit impozite
Cel mai recent răspuns: Grigoriu Ioana , utilizator 08:57, 28 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Va trebui sa dezbateti succesiunile succesive adica intai a bunicilor (bunic si bunica) si apoi a parintilor.
Mergeti la un notar sa va explice ce acte va sunt necesare in afara de:
- acte de deces bunici si parinti,
- act de nastere dumneavoastra, certificat de casatorie, C.I.
- acte de proprietate (atatea cate aveti)
Exista si posibilitatea ca acestia sa nu aiba titlu de proprietate, si, prin urmare, sa fie necesara introducerea unei actiuni in constararea uzucapiunii.

Practic, uzucapiunea reprezinta o sanctiune impotriva proprietarului nediligent, care nu si-a exercitat atributele dreptului de proprietate, posesia si folosinta fiind exerciate de catre o terta persoana.( posesia trebuie sa fie utila , neviciata).


Pentru a fi constata uzucapiunea , este necesar sa fie demonstrata, prin martori , posesia de 30 de ani, neviciata ( viiciile posesie fiind clandestinitatea, violenta, discontinuitatea ).

Este incidenta jonctiunea posesiei .(unirea posesiei dumneavoastra, cu posesia autorilor, decedati )


Prin declaratiile de martor se va atesta faptul posesiei indelungate, se va atesta faptul ca limitele terenului nu au comportat modificari, si, de asemenea, nu a existat niciun litigiu, cu privire la imobilul al carei drept de proprietate se solicita a fi dobandit.


Se va proceda la evaluarea si la identificarea terenului, printr-o expertiza tehnica .



Potrivit art. 82 din Legea 71/2011, pentru cazurile in care posesia a inceput inainte de data intrarii in vigoare a noului Cod civil, sunt aplicabile dispozitiile referitoare la uzucapiune in vigoare la data inceperii posesiei.

Dispozitiile art. 930-934 din Noul Cod civil referitoare la uzucapiunea imobiliara se aplica numai in cazurile in care posesia a inceput dupa data intrarii in vigoare a acestuia.




Succes.


Multumesc frumos,dar daca trebuie si a bunicilor nu stiu de unde as putea sa le iau,fiindca bunicul a murit in razboi si nu stim nimic daca are daca nu ,iar bunica nici n am cunoscut-o la fel nu stiu unde l as putea gasi

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Va trebui sa dezbateti succesiunile succesive adica intai a bunicilor (bunic si bunica) si apoi a parintilor.
Mergeti la un notar sa va explice ce acte va sunt necesare in afara de:
- acte de deces bunici si parinti,
- act de nastere dumneavoastra, certificat de casatorie, C.I.
- acte de proprietate (atatea cate aveti)


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate cadrianacarmen07@gmail.com cadrianacarmen07@gmail.com Cum pot obține titlu de proprietate pe terenul din jurul casei pt.care tatăl meu care este decedat nu a făcut cerere cf.legilor fondului funciar.Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune teren agricol extravilan liviuursu liviuursu Suntem sase mostenitori pe o suprafata de 6,50 ha teren agricol extravilan. Am lucrat pamantul si am platit impozitele la primarie din anul 1991 pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Ajutor : acte pe proprietate dupa moartea parintilor Boitosmariusvaler@gmail.com Boitosmariusvaler@gmail.com Locuiesc cu parintii mei nu au contract pe casa deoarece nu a facut bunicu, el este decedat noi avem un act cum ca am achitat jumate din suma pamantului ... (vezi toată discuția)