avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune teren agricol extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune teren agricol extravilan

Suntem sase mostenitori pe o suprafata de 6,50 ha teren agricol extravilan. Am lucrat pamantul si am platit impozitele la primarie din anul 1991 pe suprafata de 3 ha . Intrebarea mea este daca pot sa devin propietar prin uzucapiune pe aceasta suprafata de teren .Mentionez ca pe doi frati nui intereseaza de pamant. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:34, 26 Septembrie 2016
Buna ziua,
Dezbateti succesiunea si cei doi frati neinteresati va pot dona ulterior partea lor.
Uzucapiunea nu actioneaza intre coindivizari.

Dezbateti succesiunea.


Practic, uzucapiunea reprezinta o sanctiune impotriva proprietarului nediligent, care nu si-a exercitat atributele dreptului de proprietate, posesia si folosinta fiind exerciate de catre o terta persoana.( posesia trebuie sa fie utila , neviciata).


Pentru a fi constata uzucapiunea , este necesar sa fie demonstrata, prin martori , posesia de 30 de ani, neviciata ( viiciile posesie fiind clandestinitatea, violenta, discontinuitatea ).


Prin declaratiile de martor se va atesta faptul posesiei indelungate, se va atesta faptul ca limitele terenului nu au comportat modificari, si, de asemenea, nu a existat niciun litigiu, cu privire la imobilul al carei drept de proprietate se solicita a fi dobandit.





Potrivit art. 82 din Legea 71/2011, pentru cazurile in care posesia a inceput inainte de data intrarii in vigoare a noului Cod civil, sunt aplicabile dispozitiile referitoare la uzucapiune in vigoare la data inceperii posesiei.

Dispozitiile art. 930-934 din Noul Cod civil referitoare la uzucapiunea imobiliara se aplica numai in cazurile in care posesia a inceput dupa data intrarii in vigoare a acestuia.



Succes.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2016
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii Grigoriu Ioana Grigoriu Ioana Buna ziua!Vreau sa dezbat mostenirea parintilor mei decedati in conditiile in care nici ei nu su fost titulari .Casa e a parintilor tatalui meu care a murit in ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren in titlu de proprietate babu86 babu86 Tatal meu a decedat. A avut un teren cumparat dar nu a fost trecut in TITLU DE PROPRIETATE. Pentru acest teren exista doar un contract de mana facut de tata si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune marin 33 marin 33 Buna ziua! Dupa decesul mamei mele(2006) si al tatalui meu(2009) am obtinut ca unic mostenitor Certificatul de mostenitor.Cineva imi contesta dreptul ... (vezi toată discuția)