avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme după înstrăinarea autoturismului: deși ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme după înstrăinarea autoturismului: deși am făcut totul legal, am primit o amendă pentru lipsă rovinietă emisă la 2 luni după aceea. Unde să mă adresez ca să se rezolve problema?

buna seara...am si eu o nelamurire, poate ma ajuta cineva...
in septembrie 2018 am vandut unui cetatean masina mea mai veche si am incheiat la finante contractul de instrainare-dobandire...in contract scrie clar ca dobanditorul a preluat calitatea de proprietar, preluand toate obligatiile, inclusiv transcrierea masinii pe numele lui in termen de 30 de zile, altfel masina va fi scoasa din circulatie...totusi, zilele astea am primit o amenda acasa pt. ca masina vanduta nu avea rovinieta pe 4 noiembrie, adica mai mult de 30 de zile de la incheierea contractului de vanzare-cumparare...eu ma gandesc ca omul nu a trecut masina pe numele lui in termenul de 30 de zile si circula fara nicio treaba, desi, conform legii, masina trebuia deja scoasa din circulatie, asta, probabil, din cauza ca intre finante si politia rutiera comunicarea e defectuoasa...avand procesul verbal de constatare a contraventiei, plus contractul de vanzare-cumparare din septembrie, unde ar trebui sa ma adresez sa se rezolve problema?...multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eugen 26 , utilizator 22:26, 27 Noiembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa formulați plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenției la care sa atașați contractul de vânzare cumpărare și eventual certificatul fiscal prin care sa aratati că autoturismul a fost scos de pe numele dumneavoastră de primărie la data vânzării. Succes!
Cu considerație,
Av. Olteanu Ionuț
multumim...la judecatorie trebuie depusa plangerea?...sper sa rezolv mai simplu la cnadr sau politia rutiera
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangerea impotriva PV contraventie trebuie depusa in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila
Totodata ested e preferat sa informati concomitent atat SPR evidenta auto cat si CNADNR ca nu mai sunteti proprietarul vehiculului cu datele de identificare...urmare tranzactionarii acestuia in favoarea numitului X anexati document justificativ
la cnadnr mi-au spus ca nu e de competenta lor, ca masina fara rovignieta nu era pe drum national...la finante, proprietar era cumparatorul dar amenda e pe numele meu...am amanat plata amenzii, asa cum am fost sfatuit, fiindca inca nu ajunsese contraventia la ei si sper sa se lumineze careva si sa nu mai ajunga...au ridicat din umeri, ca ei doar primesc banii... la politia rutiera am cerut macar sa aflu cine e in baza lor proprietarul masinii, dar, la fel, nu e de competenta lor, si sa fac o cerere cu raspuns in cateva zile la alta politie...am vorbit si cu un avocat...toti cei intrebati mi-au dat sfaturi total diferite, mai ales privind speta pt judecatorie...eu inca nu inteleg cum acea masina poate circula fara probleme dupa 2 luni de la vanzare, fara sa fie trecuta pe noul proprietar sau radiata... ma gandeam sa ma relaxez, sa las balta tot si s-astept sa umble ei dupa mine...nu am nimic pe numele meu, apartamentul e prin prima casa iar salariul e pe card...ce mi-ar putea face?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnul Eugen, nu disperati, se poate rezolva . Eu tocmai am rezolvat o situatie un pic si mai complicata : primul cumparator a revandut masina neimatriculata de catre el si al doilea cumparator nu a inmatriculat-o nici el dar a circulat fara rovineta si eu am primit o amenda.

Pentru amenda am depus plangere la judecatoria sector 4 insotita de contractul de V/C si nota de scoatere din evidenta fiscala de la Taxe si Impozite , in iunie si ieri am primit sentinta de anulare aPV si de inlaturare a tuturor sanctiunilor aplicate . Am cerut sa se judece in lipsa. Am fost si la politia rutiera cu aceleasi acte cerand sa ma scoata din registrului electronic de evidenta a auto inmatriculate in RO de unde isi ia CNADNR informatia cu proprietarul si da amenda. Mi s-a raspuns, in scris, ca nu se poate, sic!
Am revenit dupa vreo 2-3 saptamani la acelasi ghiseu cu aceeasi cerere dar am dat de alta persoana acolo care verificand in evidentele lor a spus ca nu are de ce sa imi primeasca cererea pentru ca nu mai sunt eu proprietarul din data vanzarii si proprietar este acum primul meu cumparator, desi acesta nu o inmatriculase. Mi-a precizat ca de acum incolo el va primi eventuale amenzi pana ce al doilea va inmartricula masina sau pana va urma si el procedura mea. Va urez succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
ludo, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres - masina vanduta de mai multe ori fara schimbarea proprietarului din acte vorsiht vorsiht Cum il fac pe actualul detinator al autoturismului pe care eu l-am inmatriculat si l-am vandut cu act de vanzare cumparare acum trei ani sa-l radieze din ... (vezi toată discuția)
Impozit masina play play am cumparat o masina de curand ,am facut contract de vanzare cumparare cu tot cu actul de la primarie cum ca nu are datorii si e scoasa de la impozitul celui ... (vezi toată discuția)