avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemat in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemat in instanta

Poți fi chemat in instanta pentru o fapta prescrisa conform art 2519?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters146358 , utilizator 12:47, 23 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Da dar asta nu inseamna ca cel care v-a chemat in judecata are sanse de castig
Ridicati exceptia in fata instantei dar, initial, prin intampinare.
Mulțumesc mult

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Da dar asta nu inseamna ca cel care v-a chemat in judecata are sanse de castig
Ridicati exceptia in fata instantei dar, initial, prin intampinare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desigur că se poate întrucât instanța nu mai este îndrituită sub lumina dispozițiilor noului Cod să mai invoce prescripția din oficiu, vă rog s-o invocați dvs prin întâmpinare, cu mențiunea de a n-o depune mai târziu de 25 de zile de la comunicarea cererii.
Mulțumesc frumos

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Desigur că se poate întrucât instanța nu mai este îndrituită sub lumina dispozițiilor noului Cod să mai invoce prescripția din oficiu, vă rog s-o invocați dvs prin întâmpinare, cu mențiunea de a n-o depune mai târziu de 25 de zile de la comunicarea cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii Edis1980 Edis1980 Buna ziua, se pot prescrie datoriile mai vechi de 3 ani la intretinere? Unchiul meu a acumulat datorii la intretinere din 2011. De atunci nu mai locuieste in ... (vezi toată discuția)
Facturi neancasate si prescrise. Imparatul Imparatul Am niste facturi neancasate de peste 3 ani de zile. Deci s-au prescris. Dar nu le pot scadea din contabilitate pentru ca nu exista nici o dovada scriptica si ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata care include actele unei alte persoane si alte probleme BogdanH BogdanH Buana seara! De curand am primit o cerere de chemare in judecata (cerere de valoare redusa) la care trebuie sa depun intampinare. Pe scurt, este vorba de ... (vezi toată discuția)