avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Transformare SRL in PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Transformare SRL in PFA

Buna seara!
Este posibila transformarea unui SRL in PFA sau intreprindere individuala ?

Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:31, 14 Noiembrie 2009
Nu exista o astfel de posibilitate, legea 31 /1990 a societatilor comerciale prevede doar transformarea societatilor dintr-o forma in alta ( de exemplu, SA in SRL, etc.-art.206) .Suspendati SRL-ul pt trei ani si infiintati un PFA.
Multumesc frumos
Cele doua forme de organizare a afacerilor sunt guvernate de doua legi distincte si nu este posibila transformarea dintr-una in alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum preia o intreprindere individuala un srl dragoman64 dragoman64 am un srl cu activitate comerciala magazin mixt o masina in leasing pot infiinta o intrepridere individuala cu care sa preiau srl srl urmand sa il inchid sa ... (vezi toată discuția)
Srl sau i.i. emilia_tso emilia_tso Buna, As dori daca se poate sa ma lamuresca cineva daca se poate trece de pe SRL pe Intreprindere Individuala sau MicroIntreprindere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Trecerea firmei din ii in srl morar dorina morar dorina buna, va rog frumos sa imi explicati ce trebuie sa fac pentru a trece o firma de la intreprindere individuala la statutul de SRL. iar pentru a fi platitor de ... (vezi toată discuția)