avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediere colectiva

De cate ori trebuie notificat ITM-ul n cazul unei concedieri colective? L-am notificat cu 30 de zile inainte de emiterea deciziilor (in acelasi timp cu AJOFM-ul si salariati). Itm-ul sustine ca trebuia sa fie notificat si in momentul initierii negocierilor, adica cu 45 de zile inainte. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 23 Noiembrie 2018
Angajatorul are obligaţia să comunice o copie a notificării inspectoratului teritorial de muncă şi agenţiei teritoriale de ocupare a forţei de muncă la aceeaşi dată la care a comunicat-o sindicatului sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor.

De asemenea, daca angajatorul decide aplicarea masurii de concediere colectiva, acesta are obligatia de a notifica in scris inspectoratul teritorial de munca si agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca, cu cel putin 30 de zile calendaristice anterioare datei emiterii deciziilor de concediere.
Ce poate face ITMul in acest caz, in afara de a amana emiterea deciziilor cu 10 zile calendaristice, desi asta o poate face doar daca o cer reprezentantii salariatilor.
Mai nimic întrucât nu are competenta de a anula deciziile de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizare angajati ContSters31759 ContSters31759 Am o intrebare, se pot lansa preavizele catre salariati, in acelasi timp cu notificarea de concediere colectiva adresata ITM-ului si AJOFM- ului? (vezi toată discuția)
Concedieri colective Carmen Curelea Carmen Curelea Am un Caz: Firma la cre lucrez are incepute procedurile pentru concedieri colective- respectiv discutiile cu sindicatele, inaintare adresa de notificare la ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva loredanastiuca loredanastiuca Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal este corect ca planul de restructurare in cazul concedierii colective sa fie trimis mai intai catre ITM si AJOFM ... (vezi toată discuția)