avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,
o declaratie de renuntare la mostenire data intr-un consulat din afara tarii, dar cu continut gresit, poate fi inlocuita de alta declaratie data in fata unui notar din tara?
Cel mai recent răspuns: lucutza55 , utilizator 16:22, 24 Noiembrie 2018
problema nu e de asteptare si de procedura ci ca nu vrea sa fie ea cea care sa completeze prima cererea de transfer iar cea care primeste nu completeaza prima ca nu stie ce si de la cine primeste iar eu nu gasesc nicaieri procedura legala.
Nu o sa găsiți, pentru că procedura de transfer e reglementată in regulamentul intern al Camerei Notarilor Publici.
deci raman in acest cerc vicios. de ce nu-mi spuneti dumneavoastra. va rog sa va abtineti ca de raspunsuri vagi ,fara continut , sunt satula. de ce interveniti in discutii daca nu aveti de gand sa ajutati cu plusul de cunostinte pe care le aveti si la care noi, oamenii de rand, nu avem acces.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca situatia dvs tine de niste ambiții și orgolii personale dintre doi notari. În mod normal nu e deontologic să "furi" dosarul altui coleg.
Notarul care ar fi trebuit să transmită dosarul a fost probabil deranjat ca i s-a pus sub nas o hartie de preluare a acestuia, în condițiile în care nu si-a dat acordul in prealabil pentru transmitere. Mai pe românește "Mă pui sa-ti dau dosarul. Da pe mine m-ai întrebat întâi daca vreau sa ti-l dau?"
De asemenea, 99% dintre clienti cer transferul din motive financiare. Iar în cazul asta intervine și suspiciunea daca nu cumva colegul care preia dosarul e de rea credință și i-a promis că îi face la un pret derizoriu.
Nu am ce raspuns științific să va dau.
După cum am spus, din punct de vedere juridic, efectele sunt aceleași.
Declarația dată la Consulat este înregistrată la Registrul Național Notarial de Evidență a Opțiunilor Succesorale.
Deci notarului care efectuează verificarea la acest registru ii apare deja aceasta declarație prin care un moștenitor a renunțat.
Ce sens are să mai fie data încă una?
Ulterior o sa apara doua declarații din partea aceleiași persoane, fapt ce va crea și mai multa confuzie ("de ce apar 2 declaratii ale lui Popescu? A renunțat sau a acceptat?")
Încercați sa va adresați direct Camerei Notarilor Publici, expunând motivele dvs. pentru transfer.
pentru acest raspuns chiar va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ambrozia ambrozia Unul dintre cei trei frati mostenitori este plecat in America si vrea sa renunte la mostenire in favoarea celorlalti doi, ce acte trebuie sa trimita pentru ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Refuzul autentificarii declaratiei de renuntare la mostenire de catre notar CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Notarii refuza autentificarea declaratiei de renuntare la mostenire a unei persoane pe motiv ca nu are dovada ca este mostenitor. Stie cineva un notar care ... (vezi toată discuția)