BUNA SEARA! LOCUIESC INTR-UN BLOC DE APARTAMENTE CARE INITIAL A FOST CASA PARTICULARA SI AM DORI SA FACEM CONTRACT CU COMPANIA DE FURNIZARE A APEI POTABILE. PANA ACUMA VENEA O FACTURA PE VECHIUL PROPRIETAR CARE VENEA ODATA LA 5 LUNI SA NE CITASCA APOMETRELE SI SA INCASEZE BANII IAR ACUMA VREM SA FACEM CONTRACT PE FIECARE APARTAMENT IN PARTE.VREAU SA STIU DACA SE POATE CA DE LA COMPANIA DE APA MI S-A RASPUNS CA "DUPA LEGEA NOUA BLOCURILE NOI NU POT FACE CONTRACTE FIECARE APARTAMENTE IN PARTE NUMAI UN CONTRACT PE O PERSOANA ALEASA DE NOI SI CARE ESTE VA FI RESPONSABIL CU CITIREA APOMETRELOR SI PLATA FACTURII"!!!!!! IMI ESTE GREU SA INTELEG CUM UN SERVICIU PUBLIC NU POATE EMITE FACTURA PT.FIECARE APARTAMENT IN PARTE.MI SE PARE CHIAR ABSURD!!!! VA ROG AJUTATI-MA CU UN RASPUNS DACA ESTE LEGAL ASA CEVA!
Nu exista o lege sa specifice in mod clar obligatia de a se incheia contract direct intre furnizor si proprietar.
Legislatia actuala permite acest lucru. Trebuie ca furnizorul sa fie deacord. Dar furnizorii nu sunt deacord pentru ca nu vor sa se complice cu 120 de contracte intr-o asociatie si e mai comod cu un singur contract. Apoi fiecare proprietar ar putea avea aparate de masura diferite si cu grade de precizie diferite. Furnizorul ar trebui sa se implice apoi si in repartizarea cheltuielilor cu pierderile de la intrarea in bloc pana la fiecare apomertu individual. Furnizorul ar trebui sa se implice in intretinerea si reparatia instalatiilor de alimentare macar pana la apometrul individual.
Asa ca o sa fie posibil dar mai tarziu, poate pe la sfarsitul tranzitiei!
P.S. Va rog sa nu mai scriti cu majuscule. Se citeste greu.
am inteles de un coleg de forum ca ei au repartitia incalzirii si a apei calde menajere de la furnizor pe orizontala si conductele trec prin spatiu comun si nu prin apartamente,deci in aceasta situatie poate este posibil
Furnizorii de apa factureaza separat (pe apartament) numai daca exista bransamente separate la intrarea in imobil.
Daca la un imobil alcatuit din mai multe apartamente este un singur bransament, furnizorii nu accepta facturarea separata, chiar daca in interiorul apartamentelor exista contorizare individuala...si asta din simplul motiv ca nu pot factura apa care "se pierde" pe instalatia comuna.