avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cas si cass la pfi in 2017
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cas si cass la pfi in 2017

Bună ziua! Pfi cu 15000 venit net in 2017. Sunt obligată să plătesc cass și cas ? Care este plafonul minim?
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Andreeaelisa , utilizator 20:37, 24 Noiembrie 2018
Treaba cu plafonul a inceput sa se aplice din acest an. Pentru a vedea cum era cu cass si cas in 2017 va rog sa cititi TITLUL V - Contribuții sociale obligatorii din forma codului fiscal valabil in acel an la adresa [ link extern ]
Sincer, nu prea m-ați lămurit. Eu știu că exista plafon de cas și în 2017. Undeva la 13500 lei. Dar s-ar fi mărit la începutul anului 2018 și cei cu venituri din 2017 ar fi plătit după legea nouă. Mă ajută cineva? :(

george-neagu a scris:

Treaba cu plafonul a inceput sa se aplice din acest an. Pentru a vedea cum era cu cass si cas in 2017 va rog sa cititi TITLUL V - Contribuții sociale obligatorii din forma codului fiscal valabil in acel an la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 220 alex_element alex_element Buna seara, Conform prevederilor Codului Fiscal, care au modificat statutul intermediarilor in asigurari, in Ianuarie 2016 am fost nevoit sa infiintez un PFI ... (vezi toată discuția)
Plata taxe pfa. MagdalenaA. MagdalenaA. Bună ziua dacă un pfa deschis în luna februarie 2022 facturează lunar suma de 2700 lei, depășind plafonul de 12 salarii minime brute, va trebui sa ... (vezi toată discuția)
L.189/2000 fata de pfi in 2017 si 2018 sanduhoriaion sanduhoriaion Buna ziua. Sunt pfi , pensionar si beneficiar al L.189/2000. Sunt obligat sa platesc cass indiferent de realizari in 2017 iar pt. 2018 daca depasesc baremul de ... (vezi toată discuția)