avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1398 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Numar de luni CASS completat in declaratia unica ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Numar de luni CASS completat in declaratia unica pentru inchiriere turistica sezoniera

Oscilez intre 6 luni si 12 luni completate in declaratia unica pentru numarul de luni de la contributia CASS(sanatate) in cazul unui contract de inchiriere multianual pe 3 ani in care se specifica plata chiriei intro singura transa anuala. In contract se specifica faptul ca inchirierea se face catre o firma pentru activitate de turism iar activitatea de turism este sezoniera si se desfasoara timp de 6 luni pe an, in fiecare an de inchiriere intre mai si octombrie. Intrebarea este daca numarul de luni de completat pentru sectiunea CASS din declaratia unica este de 6, adica numarul de luni in care se specifica ca firma chiriasa poate desfasura activitatea turistica.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:36, 25 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar nu confundati contractul de inchiriere multianual catre firma pe 3 ani in care se specifica plata chiriei intr-o singura transa anuala cu ce va face apoi firma du acea constructie, adica cate luni o va folosi si cate nu. Adica dumneavoastra aveti doar strict contract de inchiriere cu firma pe trei ani si doar pentru asta depuneti declaratia unica in care declarati impozitul pe venitul din inchiriere pe intreg anul 2019 cu valoarea trecuta in contract pentru acest an si apoi pentru fiecare din urmatorii, (de exemplu daca incheiati contractul de la 1 ianuarie 2019 pana la 31 decembrie 2021) si corespunzator pentru contributiile sociale pentru intreg anul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Dar in situatia in care prin contractul de inchiriere este specificat ca activitatea permisa firmei este in fiecare an de inchiriere doar intre mai si octombrie? In restul lunilor din an nu este permisa desfasurarea nici unei alte activitati comerciale sau de alta natura.
Aspectul acesta nu afecteaza relatia dumneavoastra cu cei de la finante si ramane valabil comentariul initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)
Trebuie să plătesc cas si cass 00Monica42 00Monica42 Sunt angajat la o firma de unde iau salariul si care imi plătește contribuțiile sociale . Am un apartament inchiriat, pe tot anul 2018,cu contract si o ... (vezi toată discuția)
Cass aferent venituri din chirii pf bogdanzet bogdanzet Buna ziua, Am un contract de inchiriere incepand cu 01 iulie 2019. Suma incasata pe cele 6 luni depasaste plafonul de 12 salarii minime. Stiu ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)