avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita

Bun gasit!
din punct de vedere legal ce poate face un parinte privitor la situatia:
-copilul are 14 ani;nu vrea sa si vada parintele patern ,nu vrea sa aiba legaturi cu acesta (relatia pierzandu se de mai bine de 6 ani)
-custodia este la parintele matern.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:42, 28 Noiembrie 2018
Sa obtina hotărâre judecătorească și să o pună în executare.
Solicitați statornicirea unui program de vizită!
După ce aveți o hotărâre în acest sens, mergeți cu ea la executor...dacă minorul va refuza în continuare orice legătură, se va dispune inclusiv consilierea psihologică a acestuia.
Prin urmare, procedura este anevoioasă, de aceea, prima dată încercați să-i dați un sms mai emoționant, explicându-i necesitatea unei figuri paterne și arătându-i că-l iubiți și vă este dor de el.
problema este ca:parintele patern are un program de vizita stabilit de ani....pe care nu l a respectat; a negat orice legatura cu minorul ;
problema a fost la parinte nu m am exprimat cum trebuie....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca părintele ă fost dezinteresat este normal.sa aiba probleme.
Poate însă crea mare deranj mamei si minorului.
ati punctat corect d-nle avocat;este o trauma psihica pt minor......rezolvarea?

Alte discuții în legătură

Ancheta de la protectia copilului influentata de mama costache17 costache17 Buna ziua, sunt divortat ,am un baietel de 6 ani, custodie comuna cu domiciliul baiatului la mama lu. Pe scurt, eu ma ocup in mare parte de copil, nu am ... (vezi toată discuția)
Custodie, refuz copil respectare program de vizitare albu67 albu67 buna ziua Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)