avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie, refuz copil respectare program de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie, refuz copil respectare program de vizitare

buna ziua
Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza sa mearga.Imi spune ca mai bine ca nu pot sa il oblig sa mearga.Eu ce pot sa fac?
Mentionez ca invata de la ora 13 la 19.30, vine foarte obosit , a doua zi are mult de invatat , in weekend merge la pregatire , sau iese cu colegii de clasa.
S a isi rezolve tatal problema.nDaca minorul nu vrea nu prea are ce sa faca...
Legal - nimic.
Ca parinte, incercati sa aflati (daca nu stiti deja) de ce nu vrea sa isi vada tatal si daca puteti face ceva sa-l ajutati sa-si rezolve problema (pe copil, nu pe tata).
Cand a fost stabilit programul a fost si copilul ascultat, a spus atunci ca nu vrea si de ce ?
Da, sunt si eu curioasa privind intrebarea de mai sus.
Oricum, nu inteleg ce inseamna ca nu il puteti obliga, daca dv. nici nu vreti ca el sa mearga...
Ar trebui sa-l duceti la psiholog, trebuie sa-si rezolve problema cu tatal, nu e de lasat asa... depinde si cum s-a ajuns aici.
Stimată doamnă, dumneavoastră nu trebuie să faceţi nimic, adică să nu-i interziceţi să plece c tatăl său.
Problema este a tatălui, el trebuie să-l convingă pe băiat că e mai bine să petreacă timp cu dânsul decât să iasă la o partidă cu mingea cu prietenii ;)
Copilul are un drept-acela de a avea tată, şi tatăl are un drept-acela de a avea relaţii cu copilul său, numai dvs. aveţi obligaţia de a nu opri accesul tatălui la minor. Lăsaţi-i în drepturile lor, copilul nu poate fi luat cu forţa, nici scos din casă cu forţa, dacă vrea, merge, dacă nu - nu. Numai că trebuie să o spună cu voce tare tatălui, să audă că EL nu vrea şi de ce nu vrea.

Alte discuții în legătură

Program vizita leonardy44 leonardy44 Bun gasit! din punct de vedere legal ce poate face un parinte privitor la situatia: -copilul are 14 ani;nu vrea sa si vada parintele patern ,nu vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pensiealimentara pensiealimentara buna ziua. in urma divortului cu un minor. s-au stabilit urmatoarele lucruri-desfacerea casatoriei de acord comun, pastrarea numelui -stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)