avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am furat din vestiar, de la mai mulți colegi, o sumă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am furat din vestiar, de la mai mulți colegi, o sumă de bani mult mai mică decât spune managerul. Ce mi se poate întâmpla dacă nu reușesc să restitui cât zice el?

Buna ziua , am intampinat si eu o problema pe care mi-o asum si recunosc ce am facut . Intr-o seara ( mai mult dimineata , in jur pe la 4 dimineata ) , am furat din cateva ghiozdane anumite sume de banii ( suma totala de 600 ron , ideea este ca eu am furat de la personalul clubului , aveam acces in vestiarul lor deoarece eu lucrez ca si ospatar iar patronul restaurantului si a clubul este la comun. Bausem destul de mult in seara aia ( nu vreau sa dau vina pe alcool , desi nu eram foarte constient ) . Deci , am furat din aproximativ 5/6 ghiozdane suma de 600 ron , a doua zi am fost sunat de Managerul restaurantului , mi-a spus ca au vazut tot ce am facut si sa dau totii banii inapoi si nu o sa depuna plangere la politie , am fost de acord doar ca aici a intervenit o surpriza , el sustinand ca suma furata este de 4000 ron , iar dupa cateva discutii a spus ca e 3000 ron , am incercat sa fac rost de aceasta suma dar nu am reusit . Tin sa precizez ca eu lucram de aproximativ doua luni in acel restaurant fara carte de munca , as dori sa stiu la ce riscuri sunt dispus , se poate pune in calcul si condamnarea cu executare ? . Nu am avut nici un fel de antecedent inainte , cazierul imi este curat , va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CrisB , utilizator 11:21, 30 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi indicat sa va intelegeti amiabil, fapta de furt exista, chiar daca ati furat 600 lei, chiar daca ati furat 3000 lei.
Am incercat sa le ofer suma dubla , 1200 lei insa nu vor , ei vor 3000 lei . Am consultat un avocat in privinta asta si am fost sfatuit sa le atrag atentia la faptul ca eu nu am lucrat cu catte de munca la ei si nici ultimul salar nu l-am primit ( cu ce imi poate fi asta de folos ) ?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ar fi indicat sa va intelegeti amiabil, fapta de furt exista, chiar daca ati furat 600 lei, chiar daca ati furat 3000 lei.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ai lucrat cu carte de munca nici de salarii nu poate fi vorba. Ar trebui sa faci plângere și să poți dovedi că ai lucrat acolo fără carte de munca și cât reprezintă în bani înțelegerea dintre voi. De obicei nu este nimic scris.
Despre suma însușită este o practică a păgubiților să spună că erau mai multi bani. Nimeni nu are cum sa ii contrazică adică să dovedească contrariul. Așa că acum, ce poți face, este sa te înțelegi cu ei cât sa le plătești că sa nu depună plângere. Și dacă te înțelegi și le plătești ai grija sa fie cu martori si, mai bine, cu o hârtie scrisă și semnată de ei cum că au primit suma de...

In momentul asta e mai gravă fapta decât suma și ești în dezavantaj că sa te apuci sa te iei cu ei la procese și reclamații. Intr un fel tu vrei sa dai banii înapoi și să scapi nepedepsit iar ei vor banii și o amendă. Că sa nu ajungi la cazier sau condamnare. Alegi.



Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2018
CrisB, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere penală pentru furt. cum pot dovedi că sunt nevinovat? daniel198070 daniel198070 Sunt bugetar militar. In aceasta vara am lucrat part time la un restaurat, ca ospatar cu contract de munca. Intr-o zi am fost acuzat, cat si colegi de munca la ... (vezi toată discuția)
Santaj OlariuClaudiuMihai OlariuClaudiuMihai Buna ziua, acum o saptamana am fost intr-un club din Bucuresti. Spre dimineata, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, in baia baietilor au intrat un baiat ... (vezi toată discuția)
Cod caen 9200 impozit 25% evasinai evasinai Cum se aplica impozitul retinut la sursa de 25% pentru castiguri la un \\"club de poker\\"? 1.Daca un club de poker licentiat dupa prevederile L77 ... (vezi toată discuția)