avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Buna ziua, doresc sa fac o declaratie de renuntare la mostenire la notar, in cazul meu pentru a evita mostenirea unor datorii foarte mari din partea parintilor. Nu am inteles exact daca aceasta declaratie se face inainte sau dupa deces sau cum as putea proceda, orice informatie mi-ar fi de mare ajutor. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:32, 11 Decembrie 2018
Dezbaterea moștenirii se face la deces.
Este o procedura prin care se transmit bunurile de la defunct la moștenitori.
Înainte de deces nu aveti ce sa faceti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu au bunuri, nu aveti ce succesiune sa dezbateti. Cum datoriile lor se platesc in limita valorii bunurilor mostenite si cum nu exista riscul ca patrimoniile sa se confunde ( intelegca nu locuiti nici cu mama si nici cu tata), nu aveti de ce merge la notrar, nici sa dati declaratie ca renuntati la mostenire.
Orice pact asupra unei succesiuni nedeschise ( succesiunea este deschisa prin moarte ) este lovit de nulitate absoluta.

Prin urmare, declaratia de renuntare la succesiune ( declaratie ce vizeaza integral succesiunea, este definitiva , neconditionata ), poate fi manifestata numai de la data decesului parintilor dumneavoastra.

Se aprecieaza ca sunteti strain de succesiune prin renuntare .( nu ati avut niciodata calitatea de succesor ).

Declaratia de renuntare se perfecteaza in forma autentica , notariala.

Manifestarea de vointa este una definitiva , neconditonata, asadar, cantariti bine decizia dumneavoastra.

( de principiu ).

Totusi, revocarea poate surveni numai in termen de 1 an de la decesul autorului, daca succesiunea nu a fost acceptata de alti mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire F1987 F1987 Care este termenul prevazut de lege in care pot sa-mi revendic un imobil ca mostenire ? (vezi toată discuția)
Mostenire andrei120819 andrei120819 Daca 2 frati au deschis succesiunea pentru o casa iar unul dintre ei a renuntat la mostenire mai trebuie sa renunte si in cazul mostenirii unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)