avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate PFA

Stie cineva cum imi tin singura contabilitatea pentru un pfa?
Mi-am deschis un pfa prin care realizez decorul pentu evenimente (nunta botez etc) Obiectele de decor le inchiriez in baza unui contract de inchiriere si chitanta/factura.
Pana in momentul de fata am depus declaratiile necesare la ANAF cu veniturile estimate pe anul in curs si veniturile declarate pe anul precedent. Acasa imi tin singura contabilitatea, mai exact registrul de incasari si plati. E suficient?
Cel mai recent răspuns: Katiusha , utilizator 08:36, 29 Noiembrie 2018
Da, puteti. Aveti de completat registrul jurnal de incasari si plati pe baza documentelor doveditoare ale platilor chiante si bonuri fiscale si incasarilor de la casa de marcat, Inainte de a completa declaratia unica pentru inchiderea anului 2018 va trebui ca sa completati registru de evidenta fiscala.
Va trebuie casa de marcat si e bine sa intrebati despre acest aspect si la finante daca lucrati si incasati banii direct cu persoanele fizice ca si clienti. Daca colaborati dor cu firme care au in proprietate sali in care organizeaza nunti, boteze etc. este suficient sa semnati cu firma cotract de prestari servicii general si sa specificati acolo ca la fiecare data se va semna o nota de comanda care specifica detaliile si cerintele pentru evenimentul de la o anumita data si costul. In baza unui raport de evaluare final semnat de catre reprezentantii celor doua parti intocmiti factura pentru fiecare eveniment si primiti banii de la firma. Numi in acest caz puteti folosi chitanta la incasarea facturii si nu casa de marcat
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea pfa sau srl? 13Daniel77 13Daniel77 Va contactez pentru ami oferi un ajutor in legatura cu infiintarea unui PFA sau SRL ce va avea ca activitate prestari servici de ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala Marru Marru Buna ziua, Eu realizez decoratiuni cu ajutorul nodurilor decorative. Am deschis II (ieri am luat certificatul de inregistrare). As avea cateva intrebari, ... (vezi toată discuția)
Completare in registrul de încasări si plati. andrei67467 andrei67467 In registrul de încasări si plati, este de ajuns sa trec Plata Factura Nr... sau trebuie obligatoriu sa trec si Seria facturii? la felul operațiunii( ... (vezi toată discuția)