avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz la demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz la demisie

Ca angajat care îmi dau demisia, care este termenul legal de zile de preaviz și cum îl pot scurta? Concediul de odihna rămas, prelungește preavizul, dacă este luat în aceasta perioada? Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 28 Noiembrie 2018
1. Durata preavizului in caz de demisie este cea mentionata in c.i.m., conform art.81 alin.4 C.mun. Astfel, verificati in c.i.m. care este durata acestuia .

2. Concediul de odihna nu este printre cauzele de suspendare a perioadei de preaviz. Asadar, concediu de odihna nu suspenda perioada de preaviz.

In speta, durata preavizului si perioada de concediul de odihna se pot suprapune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in preaviz irina.andrei irina.andrei Buna ziua, as dori sa stiu daca concediul de odihna afecteaza perioada de preaviz. Situatia este dupa cum urmeaza: am concediu de odihna (10 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna in perioada de preaviz Daliborka Daliborka Buna ziua, in cazul in care un angajat este in perioada de preaviz (in cazul demisie) si doreste sa isi ia concediu de odihna neefectuat, in acest caz se ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediu de odihna in preaviz ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua. Mi-am inaintat demisia de la firma unde lucrez si am solicitat ca zilele de preaviz sa imi fie acoperite cu zile din concediul de odihna pe care ... (vezi toată discuția)