avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru de evidenta fiscala PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru de evidenta fiscala PFA

Buna ziua, de unde se poate cumpara registrul de evidenta fiscala? Stiu ca de anul acestea este obligatoriu sa il completezi, insa nu am de unde sa il cumpar, nu am gasit nicaieri. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marin05 , utilizator 16:05, 28 Noiembrie 2018
Va multumesc. cateva detalii va rog.

Deci daca eu am 25 ooo de lei norma de venit, fara un alt contract de munca, trec peste tot 25 000 lei, si la impozit - 2500 lei, chiar daca eu am venituri de 40 000 de lei sa zicem, se ia in calcul doar norma de venit asupra careia se aplica impozitarea?
va intreb acestea deoarece intr-o norma a anaf brasov apare:

”Persoanele fizice care obtin venituri din activitati independente pentru care venitul net anual se stabileste pe baza normelor anuale de venit vor completa in REF numai partea referitoare la venituri (in vederea stabilirii echivalentului in lei al plafonului de 1000 000 de euro, la depasirea caruia determinarea venitului net anual se va face in sistem real in anul urmator)”

deci scriu venitul net (norma de venit) sau veniul brut (venitul real)? sau amandoua?


Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ma sanctioneaza nimeni daca trec ambele venituri, cel real si norma de venit. Dealtfel ei spun ca se completeaza registrul in functie de necesitati si specificul activitatii, deci destul de evaziv. Important e sa reiasa calculul de impozit si sa raportezi cum esti fata de 100000 eur.
Am inteles. Oricum in declaratia unica se trece doar norma. Nu intereseaza pe nimeni daca nu se trece de pragul de tva sau de pragul de 100 000 de euro pt a trece la sistem real. Legea e evaziva ca sa fie loc de amenzi. Daca completez acest ref mai tb completat si cel de incasari si plati? Va multumesc!

Constantin Vera a scris:

Nu ma sanctioneaza nimeni daca trec ambele venituri, cel real si norma de venit. Dealtfel ei spun ca se completeaza registrul in functie de necesitati si specificul activitatii, deci destul de evaziv. Important e sa reiasa calculul de impozit si sa raportezi cum esti fata de 100000 eur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie intocmire registru de vanzari/cumparari cristian_conea cristian_conea Pt. un PFA / Intrepr.Individ. neinregistrat in scopuri de TVA este obligatorie completarea registrului de cumparari si vanzari? (vezi toată discuția)
Doresc sa aflu daca îmi desfasor activitatea legal Ionel Bogdan Ionel Bogdan Buna seara, ma numesc Ionel ! Din anul 2015 mi-am deschis PFA si m-am încadrat la norma de venit fixa iar la fiecare 3 luni îmi plătesc dările la ... (vezi toată discuția)
Registrul de evidenta fiscala PopCristi PopCristi Registrul de evidenta fiscala se completeaza si pentru platitorii de impozit pe venit? (vezi toată discuția)