avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda inutila la taxa podului din Fetesti
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda inutila la taxa podului din Fetesti

Buna seara, mi-a venit astazi o amenda prin posta pentru ca as fi trecut podul de la Festesti fara sa platesc, desi am platit-o la momentul respectiv prin SMS, imediat am primit confirmarea cu numarul inregistrarii si termenul de valabilitate, iar apoi am primit din nou un SMS ca de fapt peajul nu a fost transmis (?!?). La momentul respectiv nu am bagat de seama, pentru ca am crezut ca al doilea SMS o fi fost vreo eroare din sistem. Eram sigur ca taxa a fost platita, conform SMS-ului cu numarul inregistrarii. Am verificat factura de telefonie si intr-adevar NU apare ca ar fi fost platita. Ce pot face in cazul asta? As avea castig de cauza daca merg in instanta, chit ca nu a fost procesata plata atunci? Nu ma deranjeaza suma in sine de 65ron, ca nu-i o avere, ci faptul ca sistemul este atat de prost facut si trebuie eu sa platesc pentru incompetenta altora.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
blc93, utilizator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 19:18, 29 Noiembrie 2018
Doar daca contestati ati avea sanse.
Veti depune si dovezile si vedeti ce iese.
Eu inteleg ca ati primit sms ca mesajul nu a fost transmis, din perspectiva asta pare sa fiti in culpa.
Da, dupa ce am primit un sms cu "A fost emis peajul pt 1 trecere [...].", asa cum primesc de fiecare data cand platesc prin sms, am primit inca un mesaj care spunea "SMS de confirmare emitere peaj Fetesti nu a putut fi transmis". Atunci pe moment am crezut ca al doilea a fost trimis din greseala si nu l-am luat in seama, din moment ce primul parea ca totul e in regula... Am urcat aici un screenshot de pe telefon : [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
blc93, utilizator
Eu inteleg revolta dvs dar faptul ca ati fost instiintat ca plata nu a fost facuta si vi s-au dat si procedurile de urmarit pt a rectifica neplata va pun in culpa!!!
In final dvs nici nu stiti pe cine trebuie sa incriminati de "faptul ca sistemul este atat de prost facut si trebuie eu sa platesc pentru incompetenta altora." in momentul de fata.
In instanta nu aveti nici o sansa de a castiga, nu aveti probele necesare pt a va putea exonera de responsabilitatea neplatii taxei de trecere, cauza este pierduta.
Data viitoare alegeti alta forma de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pod fetesti cristirz cristirz Buna ziua. Acum o luna am fost cu familia la mare. Am urmat instructiunile de plata de pe panourile de informare de pe A2. Am optat pentru plata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am platit taxa de pod de la fetesti inainte de a trece ... livache1212 livache1212 Buna ziua, Am platit taxa de pod de la Fetesti inainte de a trece de pod, pe nr de inmatriculare al masinii de atunci (un Ford Focus), dar trecerea efectiva ... (vezi toată discuția)
Am platit taxa pot fetesti si mi-a venit amenda pentru neplata ShummY ShummY Buna ziua. Anul trecut am fost la mare ca oricare alt om si pentru ca nu imi place sa primesc amenzi, m-am conformat tututor platilor. Am platit taxa de la ... (vezi toată discuția)