avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am platit taxa de pod de la Fetesti inainte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am platit taxa de pod de la Fetesti inainte de a trece ...

Buna ziua,
Am platit taxa de pod de la Fetesti inainte de a trece de pod, pe nr de inmatriculare al masinii de atunci (un Ford Focus), dar trecerea efectiva am facut-o cu alta masina(Dacia) care insa avea acelasi nr de inmatriculare cu cel pe care am confirmarea platii peaj (asta este...am schimbat masina intre timp !) Am contestat in instanta. Am primit raspunsul CNAIR ca nu ar fi valabila plata decat daca as fi trecut cu masina Ford (respectiv...seria de sasiu nr...) ??? Pai...pe confirmarea (prin SMS) a plati si valabilitatii peaj-ului este trecut doar nr de inmatriculare ! O sa pierd in instanta ....pt ca nu corespunde nr de sasiu al masinii de la data platii ...cu cel al masinii de la data treceri ???
Cel mai recent răspuns: livache1212 , utilizator 10:13, 21 Februarie 2022
Taxa de peaj, ca si rovinieta, sunt pentru masina, nu pentru numarul de inmatriculare. Masina se identifica prin seria unica de pe sasiu. Asa ca, daca la o masina i se schimba numarul de inmatriculare, taxa de peaj sau rovinieta ramin valabile.
[ link extern ]
E trist daca e asa...si cel putin frustrant....ar fi trebuit ca atunci cand se confirma valabilitatea peaj-ului sa fie mentionat si seria de sasiu aferenta !
Asta este ...o sa achit cei 130 de lei (amenda integrala) dupa pronuntarea instantei !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru taxa pod fetesti Vasile_Cristian Vasile_Cristian Buna ziua! In data de 17.04.2021 am trecut podul de la Fetesti si am achitat taxa online, in aceeasi zi. Pe 13.07.2021 am primit amenda prin posta pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Taxa pod fetesti cristirz cristirz Buna ziua. Acum o luna am fost cu familia la mare. Am urmat instructiunile de plata de pe panourile de informare de pe A2. Am optat pentru plata ... (vezi toată discuția)
Amenda inutila la taxa podului din fetesti blc93 blc93 Buna seara, mi-a venit astazi o amenda prin posta pentru ca as fi trecut podul de la Festesti fara sa platesc, desi am platit-o la momentul respectiv prin SMS, ... (vezi toată discuția)