avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Publicare Online Carti Editura Sport Turism
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Publicare Online Carti Editura Sport Turism

As vrea sa public online niste carti de la Editura Sport Turism pentru a fi disponibile spre download publicului larg - lucrari foarte de calitate.

Pot sa fac asta legal? Care este situatia drepturilor de autor pentru carti scrise si publicate de catre editurile de stat dinainte de 1989?

Daca vreau sa fac asta ce trebuie sa fac? Cine trebuie sa imi ofere acordul - editura (ce fac daca nu mai exista editura), autorul?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:17, 8 Februarie 2019
Depinde de data de publicare.
Cititi art. 25 si 27 al legii 8/1996.
daca nu ma insel, dreptul de autor pentru carti se prescrie dupa 70 ani de la data primei publicari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor în raportul autor-traducător florianmarin77 florianmarin77 Salut! Eu am scris o carte în limba română, pe care am publicat-o online cu ISBN românesc. Un domn din Australia, un român stabilit acolo de mulți ani, ... (vezi toată discuția)
Buna seara, imi doresc sa realizez un site sau canal de youtube ... MarinaMaryllin MarinaMaryllin Buna seara, Imi doresc sa realizez un site sau canal de Youtube in care sa postez variante audio ale cartilor, eu o sa citesc cartile, o sa imi folosesc ... (vezi toată discuția)
Drept de autor hory25 hory25 Buna ziua, As vrea sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. As dori sa creez o carte de colorat pentru copii, iar pe anumite pagini din carte as vrea sa ... (vezi toată discuția)