avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

masi interesa daca are dreptul soldat gradat voluntar la concediu fara plata 50zile??????
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 23:01, 14 Noiembrie 2009
Eu nu inteleg de ce ati deschis doua topicuri cu acelasi subiect .
Ati mai pus aceeasi intrebare si la www.avocatnet.ro/content/for...

Ati citit ce scrie la
www.avocatnet.ro/content/pag...
Interventie moderator:
:rtfm:
Nu mai puneti aceeasi intrebare in mai multe topicuri! Derutati consultantii si nu se mai intelege nimic.
Multumesc pentru intelegere!
Are dreptul la concediu fara plata pentru 50 de zile , deoarece Codul Muncii prevede la articolul 54 - Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

Pentru aceasta categorie angajarile nu se fac in baza codului muncii. Vezi Legea privind Statutul soldatilor si gradatilor voluntari, legea nr. 384/2006:
Art. 1
(1) Soldatii si gradatii voluntari constituie un corp distinct de personal militar, recrutat pe baza de voluntariat si situat la baza ierarhiei militare.
(2) Soldatii si gradatii voluntari sunt angajati pe baza unui contract in functii prevazute in acest scop in statele de organizare a unitatilor militare, pe o perioada determinata, in functie de nivelul de pregatire, starea de sanatate si aptitudinile acestora pentru indeplinirea indatoririlor militare.
Drepturile sunt prevazute in lege, statut si regulament.
Art. 16
(1) Pentru rezolvarea unor probleme personale sau familiale deosebite, soldatilor si gradatilor voluntari li se pot acorda invoiri si permisii.
(2) Durata invoirilor si permisiilor, precum si comandantii care au dreptul sa le aprobe se stabilesc prin regulamente militare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
Imi cer scuze daca am gresit raspunsul , dar eu continui sa cred ca o sa-i fie aprobate cele 50 de zile de concediu fara plata , mai ales daca motiveaza temeinic cererea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata vinicius1980 vinicius1980 BUNA ZIUA MA NUMESC CRISTI SI VREAM SA VA INTREB DACA PoT SA IMI IAU CONCEDIU FARA PLATA TIMP DE 1 AN EU LUCRAND IN ARMATA CA SOLDAT GRADAT VOLUNTAR.CU STIMĂ ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata bogiank bogiank buna ziua sunt militar pe baza de contract avand o vechime de 10 ani contract determinat 2 ani doresc sa solicit concediu fara plata la unitatea militara de ... (vezi toată discuția)
Pensie militara agache viorel agache viorel daca am fost militar angajat pe baza de contract 14 ani si8luni beneficiez cumva de pensie militara sau ce avantaje avem ca am lucrat la fel sau mai greu decit ... (vezi toată discuția)