avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie militara

daca am fost militar angajat pe baza de contract 14 ani si8luni beneficiez cumva de pensie militara sau ce avantaje avem ca am lucrat la fel sau mai greu decit cadrele militare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 23 Noiembrie 2009
buna!
imi pare rau ca vin cu o veste proasta .
din cate stiu eu , j.a.b.c nu au fost platitori de pensie suplimentara catre casa de pensii militara cum platesc cadrele militare.
contributia retinuta de 3% (parca) era virata catre casele de pensie judetene .
nu cred ca aveti cum sa beneficiati de pensie militara .
Conform legii, militarii angajaţi pe bază de contract nu sunt asimilaţi cadrelor militare, având un statut aparte.
Soldaţii şi gradaţii voluntari sunt angajaţi prin contract de muncă, de aceea contribuie la sistemul public de pensii... Potrivit dispoziţiilor Legii 384/2006, „pentru a fi asiguraţi şi a beneficia de prestaţii în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor pentru şomaj, soldaţilor şi gradaţilor voluntari li se reţin şi li se vizează contribuţiile sociale în cuantumurile şi în condiţiile prevăzute de legislaţia privind aceste sisteme de asigurări".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara de soldat gradat voluntar sgvonline sgvonline am observat pe forum o discutie despre dreptul la pensie al soldatilor gradati voluntari, de fapt cvasi drept la pensie pentru ca si soldatii care au facut ... (vezi toată discuția)
Contestatie lagislatie militara : l51/2010 vyobuz vyobuz Am fost angajat al Ministerului Apararii Nationale incepand cu 1990 pana in 2008 ca militar sub diferite denumiri:,,MILITAR CU CONTRACT\" , ,, MILITAR ANGAJAT ... (vezi toată discuția)
Statutul militarilor. legi care se bat cap in cap. laurentiuo laurentiuo art. 3 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare spunce ca \\"Gradul militar este un drept al titularului si reprezinta recunoasterea in plan ... (vezi toată discuția)