avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau SRL pt confectionat bijuterii?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau SRL pt confectionat bijuterii?

Vreau sa ma apuc de confectionat bijuterii,gablonturi din pietre semipretioase si doresc sa stiu daca imi pot infiinta un PFA sau un SRL?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 02:00, 15 Noiembrie 2009
[ link extern ]
Cred ca mai degraba un SRL!
Eu cred ca mai degraba PFA - nu aveti impozit forfetar, contabilitatea e mult mai simpla, plus ca activitatea dvs e una exercitata independent, fara alti angajati (din cate inteleg).
Avantajele PFA sunt :

- pot fi deduse (scazute din venituri) toate cheltuielile legate de business, plus cele declarate
- intretinerea propriului apartament
- amortizarile si dobanzile legate de achizitionarea unui autoturism
- contabilitatea este tinuta in partida simpla
- PFA-ul poate dispune de banii "afacerii" in orice moment.
- persoana fizica care desfasoara activitati economice in mod independent are calitatea de angajat propriu.


Chiar daca persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent nu pot angaja persoane cu contract individual de munca pentru desfasurarea activitatilor pentru care s-a obtinut autorizatia , totusi potrivit art. 19
alineatul (2) din Ordonanta de urgenta nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale , modificata prin OUG nr. 38/2009 , PFA poate cere ulterior schimbarea statutului juridic dobândit şi autorizarea ca întreprinzător persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale, cu respectarea dispoziţiilor cap. II şi ale art. 21, asa ca daca va merge afacerea puteti sa o transformati in inteprindere individuala si puteti sa angajati si alte persoane .

Ca PFA aveti taxe de inregistrare mult mai mici , in timp ce ca SRL o sa platiti impozit forfetar de la anul daca va inregistrati anul asta , trebuie sa platiti pentru viza bilant , minim 50 de lei , plus ca atunci cand vine garda nu pleaca fara amenda .

PFA-urile , mai ales cele care sunt la norma de venit , nu au parte de o asa " atentie" din partea fiscului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru contabilitatea unei inteprinderi familiare galpix galpix Buna seara....Sunt Bogdan si mi-am infintat o inteprindere familiara si si acum trebuie sa-mi tin singur contabilitatea ce acte ar trebui sa am ( caiete ) si ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl? Euromintl Euromintl Buna ziua, In curand ar trebui sa incep o colaborare project based cu o firma care nu are nici un fel de forma juridica in Romania.In incercarea de a ma ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl ?? nixman nixman Salutare! Am o mare intrebare ce se invarte acum in capul meu.Vreau sa deschid o afacere cu privire la comercializarea si montarea tiglei metalice si nu numai ... (vezi toată discuția)