avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Completare fișe SSM, PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Completare fișe SSM, PSI

Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:27, 4 Decembrie 2018
Buna ziua.
Tinand cont de prevederile Hg 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, instructajul ssm ( la angajare si la locul de munca ) se pot face intr-o singura zi, asa ca, urmatoarea zi poate incepe efectiv desfasurarea activitatii..., admis la lucru dpdv ssm.
Dar maitrebuie facut si instructajul PSI-SU, care, potrivit legislatie, are o durata minima de 8 ore pentru fiecare instructaj in parte ( la angajare si la locul de munca)
In legislatie fiecarui domeniu in parte scrie ca niciun lucrator nu poate fi admis la lucru fara efectuarea instructajului specific ( ssm si psi-su) asa ca eu as proceda in felul urmator:
- decizie a angajatorului, patronului, pentru efectuarea instructajului SSM ( 2 ore instructejul intruductiv general, la angajare, si 6 ore instructajul la locul de munca - 8 ore de program), Sa zicem ca data este 1 a lunii...
- a doua zi, pe 2, Instructajul PSI-SU la angajare- 8 ore,
- a treia zi, pe 3, instructajul PSI-SU la locul de munca-tot 8 ore
- a patra zi, cu data de 4, as completa rubrica de admis la lucru pentru ambele fise, ssm si psi-su, angajatul trecand prin toate fazele legale si obligatori de instruire.
HG 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare- incepand cu art. 74 ( pag. 27 din link )
[ link extern ]
OMAI 712/2005 Instruirea in domeniul SU.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Buna ziua ,multumesc pentru raspuns!
Cu placere, Eu asa as proceda...
De curiozitate, in ce domeniu desfasurati activitatea?
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-ART. 80^1 Durata instruirii lucrătorilor în domeniul securitătii şi sănătătii în muncă, pentru fiecare dintre cele 3 faze prevăzute la art. 77 şi pentru instruirea periodică efectuată suplimentar celei programate prevăzută la art. 98, nu va fi mai mică de 1 oră şi se stabileşte prin programul de instruire-testare elaborat la nivelul întreprinderii şi/ sau unitătii potrivit prevederilor art. 15 alin. (1)
pct. 8, datat şi aprobat de către angajator.
Verificati programul de instruire ssm aprobat de angajator si vedeti in ce conditii se efectueaza instruirea introductiv generala si respectiv instruirea la locul de munca. Dupa instruire, testare, consemnare in fisa de instruire ssm individuala, semnatura si data pentru acces la lucru a conducatroului locului de munca reprezinta momentul in care lucratorul poate incepe activitatea dpvd al ssm.
Instruirea in domeniul ssm (minim 1 ora pentru fiecare tip de instruire, dar depinde de durata mentionata/ aprobata in programul anual al firmei) nu se poate suprapune peste instruirea din domeniul psi-su. In mod normal, instruirea ssm precede instruirea psi-su.
Altfel spus, instructajul introductiv psi-su (8 ore) incepe dupa finalizarea instruirii introductiv generale ssm. deci daca aceasta dureaza 1 ora, in prima zi poate incepe instructajul introductiv general psi-su de 8 ore (1 ora a 2-a zi de la angajare). Se continua cu instructajul specific psi-su 8 ore a 3-a zi (7 ore de la 2-a zi de la angajare). Se continua 1 ora in a 4-a zi de la angajare. Instruirea ssm la locul de munca in a 4-a zi de la angajare.
Deci data la care lucratorul este admis la lucru dupa instruirea ssm si psi-su este cea din a 4-a zi, dupa finalizarea instruirii ssm la locul de munca si acceptul conducatorului locului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruiri ssm si su floriontehnic floriontehnic cum inscriu pe cele doua fise (ssm si su), datele de instruire, introductiv-generala si la locul de munca? ex.: -instruirea ssm la angajare= 8 ore pe ... (vezi toată discuția)
Fisa protectia muncii si psi - control itm ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, La urmatoarea situatie: o farmacie are angajat una sistent de farmacie. Fisa de protectia muncii si PSI sunt facute ulterior angajarii (la cateva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! cum inscriem in fisele ssm, dar mai ales in cele ... floriontehnic floriontehnic buna ziua ! cum inscriem in fisele SSM, dar mai ales in cele de SU, instruirea, respectiv instructajul introductiv general si la locul de munca pentru ... (vezi toată discuția)