avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contractul de colaborare intre pf autorizate si pf
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contractul de colaborare intre pf autorizate si pf

as dori sa stiu daca este posibil ca o persoana fizica autorizata sa incheie un contract de colaborare cu o persoana fizica. multumesc..astept rasp:)
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 22:45, 14 Noiembrie 2009
in acest subiect parerile sunt impartite...:rolleyes: unii sunt de acord cu varianta mea, altii nu. Daca dv. ca si pfa platiti o prestatie unei pf, si acest lucru il faceti folosind un chitantier, este treaba lui daca isi declara veniturile sau nu.Ca sa nu aveti probleme la un control, e bine sa incheiati o conventie scrisa cu pf si modalitatea de plata sa fie numerar cu emiterea unei chitante.
va dorim succes
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
OUG nr. 44/2008
CAPITOLUL III
Regimul juridic al PFA, al intreprinzatorilor titulari ai intreprinderilor individuale si al intreprinderilor familiale

SECŢIUNEA 1
Regimul juridic al PFA

Art. 16. - In scopul exercitarii activitatii pentru care a fost autorizata, PFA poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.

Art. 17. - (1) PFA nu poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata si nici nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza potrivit art. 16, chiar daca colaborarea este exclusiva.

Deci ca pfa poti sa faci un contract de colaborare cu o alta persoana .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poate avea angajati? cercetasa cercetasa sotul meu are un pfa pe un contract de inchiriere spatiu la un vecin in curtea lui, avand un atelier de termopane as vrea sa deschidem un swourum intr o ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre persoana fizica autorizata si intreprindere individuala valdomate valdomate va rog sa-mi spuneti ,care e diferenta dintre pfa si intreprindere individuala! (vezi toată discuția)
Instructor auto pfa poate face angajari? viorelus viorelus Instructorul auto autorizat PFA poate angaja un instructor auto incepator cu atestat valabil? (vezi toată discuția)