avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare cota plata caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare cota plata caldura

Buna seara,
Acum cativa ani, s-a hotarat in urma unui tabel nominal cu semnaturi, ca cele 3 apartamente din totalul de 40 ale blocului care au montata centrala proprie, sa plateasca la caldura cota parte 30% (adica maxim).
De curand, am avut o Adunare Generala, la care au participat 25 din 40 de apartamente, si in care s-a hotarat reducerea acestei cote. Nu s-a mentionat in sedinta cu cat sa se reduca ci s-a hotarat ca fiecare dintre cei 3 sa faca o cerere catre Presedinte in care sa solicite reducerea acestei cote. In Sedinta de Comitet, s-a decis ca aceasta cota parte sa fie redusa la 15%. Va rog sa imi spuneti daca am procedat legal.
Multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:29, 14 Decembrie 2018
StoJa a scris:

Nu vad logica si nici baza legala ca apartamentele debransate sa plateasca diferit (in principiu mai mult) de cele nedebransate, la aceeasi cota parte indiviza.
A fost o moda la inceputurile debransarilor referitoare la tevile de incalzire care traverseaza un apartament cu centrala.

Dvs. vreti sa spuneti ca cei care si-au montat centrale, mai nou, pot fi scutiti de plata pentru partile comune? Inteleg corect? Daca aveti un articol de lege, ar fi perfect.
Fac o mentiune: cei despre care vorbesc, nu platesc mai mult fata de restul, ci participarea lor la plata catre Radet, este doar aceasta cota parte mentionata, in rest, isi platesc consumul la apa rece, inregistrat pe contorul individual. Punctual, sa spunem ca cele 37 de apartamente fara centrala platesc aproximativ 200 lei lunar caldura, cele 3 cu centrala platesc cate 60 lei, reprezentand cota stabilita. Noi am hotarat sa micsoram aceasta cota parte.
Imi cer scuze daca ma repet, dar vreau sa ma asigur ca e corect si legal, deoarece aici a intervenit doamna administrator care ne-a spus ca nu am procedat corect si ca vom avea probleme. (pe de alta parte, cei 3 aflati in discutie, sunt multumiti de reducerea cotei).
Va multumesc si pentru mentiunea de la sfarsit, referitoare la normele de aplicare, e utila informatia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
eX3nna1, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Dar nu platesc suplimentar, poate nu am exprimat eu clar, dar nu asta am vrut sa se deduca. Asta este toata contributia lor la plata cheltuielilor comune, cei 30% din cat ar fi trebuit sa plateasca daca nu ar fi avut centrala proprie.
~ Conținut șters la cerere ~
Bun, poate nu am exprimat eu in termeni corecti. Asadar, va rog sa imi dati articolul de lege, in baza caruia se stabileste plata celor debransati, pentru partile comune. Asa pot verifica daca este corect cum li se facea calculul pana acum. Din ce stiam si din calculul facut in anii precedenti de catre administrator, voi spune punctual prin exemplificare: factura era in valoare de 7600 lei, 37 de apartemente platesc cate 200 lei fiecare (37x200 = 7400), diferenta de 200 lei ramasa se imparte la cele 3 apartamente debransate, rezultant in calculul de intretinere, pentru fiecare dintre ele o suma de plata de aproape 60 lei (ceea ce din explicatia dansei rezulta o valoare de 30% din cat ar fi trebuit sa achite). Din pacate, nu pot exprima corect in termeni, pentru ca nu ma pricep. In urma discutiilor de la bloc, am hotarat sa reducem aceasta cota de la 30 la 15%, mentionez ca tot de la dansa stim ca aceasta cota trebuie sa fie incadrata undeva intre 15-30% (din punct de vedere legal sau cel putin asa ne zice dansa).

PS: in momentul de fata, din septembrie de cand am schimbat comitetul din care fac parte, incercam sa ne informam, sa citim legile si sa punem la punct multe hibe aflate in administratia blocului, asa ca imi cer scuze daca pe parcurs nu explic pe inteles. Incerc :)

Alte discuții în legătură

Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Cota de 30% sau 50% pentru apartamentele cu centrale... Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Am inteles ca in conformitate cu Ordinlu 343/2010, apartamentele cu centrala vor plati 30% cu derograe sau 50% din factura de energie termica. Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Factura mare caldura elenaulmeanu elenaulmeanu In blocul unde locuiesc, din 54 de apartamente au ramas doar 10 (printre care si eu)racordate la radet,restul si-au montat centrale proprii. La cererea ... (vezi toată discuția)