avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CASS 10% se aplica asupra valorii dividendelor ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CASS 10% se aplica asupra valorii dividendelor incasate sau a plafonului de 22800 lei?

Buna,
Suntem o microintrepindere neplatitoare de tva si as dori sa aflu incepand cu ce valoare a bonului fiscal tb sa cer factura de la furnizor. Si va rog sa-mi spuneti cat datoreaza statului asociatul firmei daca incaseaza dividende peste plafonul de 22800 lei, CASS 10% se aplica asupra valorii dividendelor incasate sau a plafonului de 22800 lei?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:16, 6 Decembrie 2018
Cota de 10% pentru plata cass in declaratia unica la venitul din dividende se aplica direct la valoarea plafonului de 12 salarii minime brute anuale.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica in cazul in care a luat dividende stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care are PFA si este asociat la o firma are obligatia sa declare dividendele in aceeasi declaratie in cazul in care a luat dividende ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venituri din activitati independente + dividende danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele ... (vezi toată discuția)
Sănătate pfa pe norma de venit Mexicanu79 Mexicanu79 Sunt pe norma de venit. Sunt angajat si în alta parte și plătesc acolo sănătate. Dacă de exemplu la pfa încasez 60000 lei plătesc sănătate după ... (vezi toată discuția)