avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 agentie de recrutare
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

agentie de recrutare

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca pentru o agentie de recrutare pe care urmeaza sa o infiintez in urmatoarea perioada trebuie sa depun acea garantie daca eu intentionez sa activez activitatea principala pe codul CAEN 7810. din research-ul facut eu trag concluzia ca acea garantie de 40 de salarii minime brute se aplica pentru 7820.

Va multumesc anticipat,

Cu stima,
Anton
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 6 Decembrie 2018
De asemenea doresc sa precizez ca doresc doar sa directionez candidati in vederea ocuparii locurilor disponibile din cadrul companiei client, as dori sa mai intreb ce fel de entitate sa infiintez, PFA , II , sau SRL, mentionez ca la inceput vom fi maxim 2 persoane care vor demara aceasta activitate, orice informatie legata de calificari, diplome sau acreditari necesare sunt bine venite, Nici una din persoane nu are studii superioare terminate.

Va multumesc inca odata

anton_presedinte a scris:

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca pentru o agentie de recrutare pe care urmeaza sa o infiintez in urmatoarea perioada trebuie sa depun acea garantie daca eu intentionez sa activez activitatea principala pe codul CAEN 7810. din research-ul facut eu trag concluzia ca acea garantie de 40 de salarii minime brute se aplica pentru 7820.

Va multumesc anticipat,

Cu stima,
Anton

Agenții de plasare a forței de muncă nu constituie garantie financiara.

Agentul de munca temporara constituie garanţia financiară se constituie prin depunerea unei sume într-un cont distinct deschis la o bancă din România, care să acopere contravaloarea a 25 de salarii de bază minime brute pe ţară, garantate în plată, la care se adaugă contribuţiile datorate de către angajator .

Agenții de plasare desfășoară pe teritoriul României activitatea de mediere în vederea angajării cetățenilor români în străinătate dacă îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiții:
a) s-au înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială își au sediul, în condițiile stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi;
b) au încheiat cu persoane juridice sau fizice, stabilite într-un alt stat decât România, care au calitate de angajator conform legislației statului respectiv, contracte care conțin oferte ferme de locuri de muncă;
c) dispun de spațiul și dotările necesare pentru buna desfășurare a activității;
d) au încadrat în muncă personal calificat în domeniul resurselor umane care face dovada experienței în recrutare de personal;
e) nu au fost condamnați definitiv pentru o infracțiune săvârșită cu intenție, prevăzută de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare, incompatibilă cu activitatea pe care urmează să o desfășoare;
f) nu se află în faliment;
g) nu se află în dizolvare.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa depun acea garantie la infiintare agentie de recrutare? anton_presedinte anton_presedinte Buna ziua, Doresc sa stiu daca pentru o agentie de recrutare pe care urmeaza sa o infiintez in urmatoarea perioada trebuie sa depun acea garantie daca eu ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7810 e bun pentru plasarea fortei de munca a cetățenilor non ue pe teritoriul româniei? stelian20 stelian20 Buna ziua. Am societate comerciala cu cod CAEN activ 7810. Doresc plasarea fortei de munca a cetățenilor non UE pe teritoriul României. Este suficient codul ... (vezi toată discuția)
Infintarea unei firme de recrutare si plasarea fortei de munca in strainatate andrei80222 andrei80222 as vrea sa infiintez o firma de recrutare si sa plasez forta de munca in strainatate.mai precis in domeniul constructiilor in belgia,ce pasi sunt de parcurs ... (vezi toată discuția)