avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am cotizat 13 ani si 9 luni, restul pana la 25 ani. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am cotizat 13 ani si 9 luni, restul pana la 25 ani. Cand implinesc 63 ani , la inceputul anului 2020, pot opta pentru pensia minima?

Am cotizat 13 ani si 9 luni, adica angajatorii mei au cotizat, nu depindea de mine sa cotizez/ nu!
In feb.2020 fac 63 ani, vreau sa stiu daca pot opta pentru o pensie si nu ceea sociala, ca am lucrat, mai mult de 25 ani pe colaborari, angajati erau , prioritar, pensionarii, pentru care firma nu platea taxe.
Ce fac , nu sunt un om care n- a muncit, ci dimpitriva, nu sunt ca cei ce iau pensie sociala pe nemunca.
Daca facultatea am facuto, 2 ani la zi si 4 la seral, ca sa- mi intretin parintii bolnavi, decedati acum, pot primi cei 2 ani de facultate ,ca vechime?
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Am depus dosarul la împlinirea vârstei de 65 ani.. am avut ... Marian Ureche Marian Ureche Am depus dosarul la împlinirea vârstei de 65 ani.. Am avut 14 ani de stagiu contributivi și am mai cumpărat 1an vechime. Iar perioada asimilata stagiului ... (vezi toată discuția)
Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare pensie acum ... Sevrin Sevrin Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare pensie acum 6 ani de zile, la care plateste luna de luna Acei 6 ani de cotizatie \"aprobarea OUG 163/2020 \" ... (vezi toată discuția)
Pensie civila refuzata - zero puncte Cristianc1 Cristianc1 Buna ziua. Tatal meu este pensionar militar. A lucrat si in civilie inainte si dupa perioada militara, 14 ani si 6 luni in total in civilie. Implinind recent ... (vezi toată discuția)