avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Băiatul cel mare (17 ani) îmi spune că sacrificiile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Băiatul cel mare (17 ani) îmi spune că sacrificiile mele nu fac doi bani și că e datoria mea să am grijă de el pentru că mi-am luat angajamentul la tribunal, așa că acum sunt ,,bătaia lui de joc". Cât timp mai sunt obligată să-l întrețin?

In urma unei hotarari definitive si irevocabile mi s-au incredintat cei doi copii ,dupa un divort in urma cu 11 ani .. Baiatul cel mare avand acum aproape 17 ani , imi reproseaza ca sacrificiile mele nu fac doi bani si xa este datoria mea sa am grija de el pentru ca mu-am luat angajamantul la tribunal.. asa ca acum sunt "bataia lui de joc"... Mentionez ca de 11 ani ,locuiesc cu chirie impreuna cu cei doi copii,ambii baieti ,mai intai intro garsoniera si acum intrun apartament cu doua camere pentru a le putea oferi conditii pentru a nu imi reprosa absolut nimic ..dar se pare ca totul in zadar . . Am un salariu modest, lucrand ca menajera.. Baiatul desi ar putea merge sa isi gaseasca de lucru pe timp de vacanta nu vrea pentru ca nu ii place munca..iar cu scoala este tot timpul pe linia de plutire ... multe corigente pana in ultima clipa ..
De mentionat ca nu mai avem nicio legatura cu tatal ,nu primim niciun ajutor...
Intrebarea mea este cand pot sa ii zic ca gata nu mai pot avea grija de el, sa se descurce singur daca nu ii mai convin regulile si traiul de aici???
Va multumesc..

Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
8 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat este in continuarea studiilor si nu realizeaza venituri suficiente spre a se intretine singur.

Incercati sa nu ii mai reprosati sau evidentiati sacrificiile dvs caci au fost alegerea dvs si nu a lui.
7 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai suporta-l inca un an si dup-aia un sut in fund. La un asemenea specimen (care, normal, n-are nicio sansa sa-si continue studiile) se impune asa ceva. Poate va invata atunci ce inseamna un parinte...
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca parinte ma asteptam la alt raspuns , mai ales de la o doamna
nu v doresc sa aveti acelasi necaz
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e simplu. Incercati sa nu ii mai reprosati si cultivati-i sentimentul si dragostea fata de munca.
Munca = onoare.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
cand crede ca totul i se cuvine e greu

Alte discuții în legătură

In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)
Am o fata care ma abandoneaza la batranete... iconita iconita Am o fica pe care am crescut-o singur, am renuntat la viata mea ptr. a ma ocupa de cresterea si educatia ei .Acum sunt la pensie, traiesc singur intr-un ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor alinaralu alinaralu pot pierde baiatul in varsta de 6 ani daca nu am o locuinta proprie?sunt in divort de sotul meu si am un baietel de 6 ani din casatorie.eu lucrez in italia ca ... (vezi toată discuția)