avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie definitivă nerespectată de Casa de Pensii. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie definitivă nerespectată de Casa de Pensii. Ce se poate face?

In urma unei Decizii definitve, Casa de pensii desi a primit Comunicarea din luna mai 2018 nu a pus-o în aplicare nici acum.
Este vorba de niște diferențe la pensie pe aproape 3 ani de zile și cheltuieli de judecată de aproape 1000 lei.

In mai 2018 am depus la Casa de Pensii Decizia legalizată.

În iunie am făcut o Cerere pentru respectarea Deciziei defintive date.

In 5 Noiembrie 2018 am facut o nouă cerere înregistrată prin care ROG, ROG!!! punerea in aplicare a Deciziei definitive. - eu, pensionarul amărât ROG o instituție care trebuia să-și facă singură treba, nu să ma ducă pe mine pensionafrul prin judecăți!

ABSOLUT NICI UN RĂSPUNS.

Decizia definitivă spunea că trebuia modificat cuantumul pensiei pe ultimii doi ani așa încât pensionarul să primească diferențele pensiei legal cuvenite stabilită conform Hotărârii si pensia efectiv încasată și cu un punctaj mediu anual stabilit tot prin această decizie. La care se adaugă cheltuielile de Judecată, de fapt, plata unui expert impus de Tribunal, nu de mine, doar plătit de mine în timpul procesului.

In urma unei Decizii definitve, Casa de pensii a încălecat niște sume, unele peste altele și mă trezesc cu un plus nesemnificativ la pensie din luna iulie 2018 – care NU era în nici un caz majorarea care se cerea prin Decizia definitivă.

O adăugare, absolut aiurea, nci nu știam ce este, fiind o sumă infimă
FĂRĂ NICI O NOUĂ DECIZIE A PENSIEI.

Îmi sosește noua Decizia de pensionare în 1 Noiembrie 2018!!! Odată cu pensia lunii noiembrie 2018 – adică la 12-13 noiembrie 2018

Fara diferențele impuse de Decizie, fără un răspuns la cele semnalate de mine în cele două cereri din iunie si respectiv 5 noiembrie 2018.
prin care cer punerea in aplicare a Deciziei definitive.

Acum vă rog să mă ajutați cu niște răspunsuri:

- Este normal să vină Decizia de pensionare dată de Casa de pensii după ce primești pensia majorată ? – repet, chit că este o majorare absolut aiuritoare, încălecată peste o pensie anterioară și nu din 2016 așa cum o cerea Decizia Tribunalului, dar nu era normal ca mai întâi să vină DECIZIA. Și apoi, PENSIA modificatĂ?

- Este normal să nu mi se dea diferențele pe cei aproape 3 ani de acum, cu trecerea timpului - diferențele dintre pensia legal cuvenită stabilită conform Hotărârii si pensia efectiv încasată ?

- Este normal ca la la 6 luni de la Communicarea legalizată și înregistraă de mine la Casa Pensiei să nu primesc Cheltuielile de judecată impuse de Decizia definitvă?
CE SE POATE FACE?


Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 23:43, 10 Decembrie 2018
Insistati in mod deosebit.
Dacă nu va descurcati singur ori apelați la executor ori la avocat.
Ar trebui văzute actele pentru a se trage o concluzie.

Stiu ca exista probleme de acest fel si se rezolva foarte greu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010

Art.138
În aplicarea prevederilor prezentei legi, CNPP îndeplinește, în principal, următoarele atribuții:
a) îndrumă și controlează modul de aplicare a dispozițiilor legale de către casele teritoriale de pensii;

Asadar:
Faceti o interventie la CNPP in care ii puneti la dispozitie toate datele:
Casa locala de care apartineti, CNP, nr.dosarului, alte detalii.
Adresa unde faceti interventia:

petitii.sesizari@cnpp.ro
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri. Pe mine mă cuprinde mirarea CUM să nu se respecte o Decizie definitvă de o instituție? O instituție care lucrează cu legi mai mult decât o alta.

O cunoștința îmi spunea că s-ar putea bloca toate conturile Casei de pensii dacă nu pun în aplicare o Decizie definitivă de atâta timp. Se poate face așa ceva?
Îmi spunea chiar așa: ”blochează-le conturile și să vezi că în 24 de ore îți și dau banii!!! Tu știi ce înseamnă ca o Casă de pensii să aibă conturile blocate?”
Oare?
Sunt case locale care fac exces de zel.
Casa locala de care apartin eu, emite decizii si pune in plata hotararile instantei de fond asa cu prevede legea.
Codul de procedura civila spune:

Art.448

Executarea provizorie de drept
(1) Hotărârile primei instanțe sunt executorii de drept când au ca obiect:

4. rente ori sume datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocație pentru copii, precum și pensii acordate în cadrul asigurărilor sociale;
Sigur că voi face sesizarea la CNPP, dar CUM să nu se respecte timp de peste 6 luni de zile o Decizie Definitivă? Este o nebunie, să facă pensionarul Cerere -Rugăminte: ”Vp rog, dați-mi ce mi se cuvine, vă rog...”
Inadmisibil!
În afară de faptul că sunt încălecate sume peste sume, absolut aiuritor la cuantumul pensiei!?

Și vă rog spuneți-mi este normal să ți se pună acolo un ceva peste suma lunii precendente și după 3-4 luni să ți se dea NOUA DECIZIE de PENSIONARE? Este normal așa ceva ?
Ăștia sunt directori de Casă a Pensiei din capitala României a secolului 21?
Lucrat ca niște analfabeți?
Nu există rușine, jenă, frică, nimic, nimic...
Pentru mine sunt lucruri de neînțeles.

Alte discuții în legătură

Casa de pensii Marius177 Marius177 Stimate doamna/domn , sunt pensionar si am obtinut o Hotrarare judecatoreasca definitiva si irevocabila a Tribunalului Bucuresti prin care , Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii tergiverseaza punerea in aplicare a unei hotarari definitive ibiss ibiss Buna ziua , va rog daca se poate sa primesc un sfat pentru a putea sa stiu cum sa actionez in continuare.De doi ani am iesit la pensie ,am contestat decizia ... (vezi toată discuția)
Recalcularea punctului de pensie la gr 1 de munca pojoga pojoga Am iesit la pensie in anul 2000 si am avut 5 ani fara 3 zile de gr 1 de munca. In anul 2005 mi s-a facut o recalculare a pensiei ( atunci când s-a facut la ... (vezi toată discuția)