avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se pune în executare o hotărâre privind ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se pune în executare o hotărâre privind modificarea pensiei de întreținere a minorului când tatăl locuiește într-o țară UE?

Situatia este urmatoarea: In urma hotararii definitive si irevocabile s-a decis majorarea pensiei de intretinere minor. Tatal locuieste intr-o tara UE iar mama in Romania.
1. Care sunt pasii de urmat astfel incat sa se poata realiza executarea hotararii in tara de sedere a tatalui, dupa ce a fost ridicata de la Tribunal Decizia ?
2. Judecatorul a stabilit cuantumul pensiei in lei iar tatal incaseaza salariul in Euro. Este necesar un document in care sa se precizeze expres necesitatea calculului valorii la cursul de schimb sau se subintelege? Instanta nu a facut mentiuni, a scris doar suma in lei.
Multumiri!
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: annahm11 , utilizator 17:28, 29 Decembrie 2018
Multumesc foarte mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o hotărâre judecătorească pentru pensie de întreținere, însă tatăl minorului lucrează și domiciliază în spania. cum poate fi pusă în executare? Corinas Corinas Buna ziua! Am o hotarare judecatoreasca pentru pensie de intretinere, insa nu stiu cum va fi pusa in executare avand in vedere ca tatal baiatului lucreaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, în urma divorțul s-a dispus plata pensie alimentare ... axela87 axela87 Buna ziua, în urma divorțul s-a dispus plata pensie alimentare 33% din venitul minim pe economie, precizez ca în timpul și după definitivarea divorțul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, ... CristinaVoicu CristinaVoicu Buna ziua. Fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, si-a dat in judecată tatăl pentru pensie de întreținere. Sunt divorțată de tatăl ... (vezi toată discuția)