avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani

Am dat unei persoane materiale de constructii in valoare de 6000 Ron. Nu am facut nici un contract cu cel in cauza, deoarece era un prieten. Acum este plecat din tara si nu raspunde la telefon. Pot recupera banii in instanta daca am inregistrare video, audio si doi martori? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:52, 9 Decembrie 2018
Buna seara,
Conform art. 309 C.Pr.Civ, sumele mai mari de 250 lei nu se pot dovedi decat cu acte.
Solicitati-ii sa va semneze macar o intelegere cand va plateste banii datorati.
Avand in vedere ca este prieten, desi in principiu un act juridic ce depaseste 250 lei nu poate fi dovedit cu martori, aveti sanse invocand imposibilitatea morala de redactare a contractului, tocmai datorita relatiei de amicitie statornicita inter partes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut persoana fizica coneofcold coneofcold RECUPERARE IMPRUMUT PERSOANA FIZICA La inceputul acestui an am imprumutat o fosta iubita cu o suma de bani semnificativa (as spune chiar mare) de care avea ... (vezi toată discuția)
Datorie MGabi97 MGabi97 Bună ziua!In urma cu 3 luni am dat imprumut suma de 2600 lei..De atunci sunt mințit și amânat că o sa primesc banii..Am martor și dovezi (conversațiile ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice fara dovada brokenangel brokenangel Am dat suma de 6000 lei unei vecine imprumut din banii de handicap ai nepoatei mele fara a face vreun act sau a stabili cand ii va restitui, nu am nici o ... (vezi toată discuția)