avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... masina furata din italia
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

masina furata din italia

Buna ziua,am achizitionat de la un cetatean roman o masina adusa din italia care ulterior sa dovedit furata,masina a fost restituita cetateanului italian si eu sant fara bani.As dori ce plangere penala pot sa fac impotriva cetateanului roman care ma inselat si pe ce articole.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:56, 10 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu stapaniti procedura este de preferat pentru reprezentarea profesionista a intereselor dv sa apelati la serviciile unei persoane specializate care sa va redacteze plangerea,eventual sa va reprezinte si sa va apere interesele in relatia cu autoritatile
Conditionat de existenta anumitor elemente,indicii posibil ca fapta sa intre sub incidenta infractiunii prev de disp de art 244

Înşelăciunea

(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita jus_tgv jus_tgv Daca s-a dispus executarea silita,iar contractul d credit este fals si nul ,mai ales ca nu e semnat pe toate filele ,unde trebuie sa trimit plangere ?la ... (vezi toată discuția)
Recuperare auto retinuta alexandrag12 alexandrag12 Buna ziua, am urmatoarea speta: am cumparat o masina provenita din Italia de la un vanzator persoana fizica din Romania (al 3-lea) proprietar, in baza unui ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am cumparat acum o săptămână o mașină în ... Acso Acso Bună ziua. Am cu. Parat acum o săptămână o mașină în care am fost înșelat. Mașina a fost lovita și fostul proprietar nu recunoște ca el a ... (vezi toată discuția)