avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc într-un bloc nou ANL cu garanție până în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc într-un bloc nou ANL cu garanție până în 2022. Este normal să fiu obligată să plătesc fond de reparații?

Buna ziua,
Vreau sa stiu daca locuiesc intr-un bloc ANL care este in garantie pana in anul 2022, este normal sa fiu obligata de catre administrator si presedinte sa platesc fond de reparatii avand in vedere ca reparatiile daca ar fi necesare ar trebui sa fie facute pe garantie?
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 12:40, 14 Decembrie 2018
Raspunsul este prevazut in contractul de inchiriere asumat cu primaria in care este consemnata obligatia dv ca in perioada utilizarii spatiului cu destinatia de locuinta sa achitati integral cotele lunare de intretinere inclusiv parti comune si fonduri dispuse de legiuitor
Sunt de acord cu ce spuneti, dar ca eu nu inteleg de ce trebuie platit daca noi oricum prin contract nu avem voie sa facem reparatii sau modificari( de acest lucru se ocupa. Daca din 2022 cand se termina garantia se strange acest fond nu ma deranjaza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna,
Dvs. nu aveti nicio treaba cu garantia blocului - asa ca nu inteleg de ce va preocupa aceasta problema. Puteti sa ne traduceti ce inseamna bloc ANL?
Asa cum s-a mentionat de catre @ynocentta, trebuie sa va uitati in contractul de inchiriere, sa vedeti daca dvs. locatarilor va revine aceasta obligatie (constituirea unui fd. de reparatii) - insa dupa cunostinta mea, aceasta obligatie revine proprietarului (statului roman prin reprezentantul sau legal, consiliul local). Dvs. va revine obligatia achitarii chiriei, in conditiile puse in contract.
Asadar, intrebati conducerea as. de locatari, in ce baza s-a dispus colectarea de la chiriasi a unui fd. de reparatii, da? Spuneti-le sa se uite intr-un contract de inchiriere si sa va arate aceasta obligatie si DA, trebuie sa va deranjeze colectarea de la locatari a unor sume cu titlul de Fd. de reparatii. Singurul fond care are acoperire legala este constituirea unui fd. de rulment - care este cu totul altceva - daca doriti, putem discuta si acest aspect.
Convocati o AG a locatarilor, discutati si respingeti o asemenea gogomanie. Probabil ca administratorul vrea sa se a "puna bine" cu cei de la primarie (s-ar putea sa fie salariatul lor)...
Vedeti cine este presedintele, este un locatar, vecin cu dvs., saueste tot salariatul primariei? Daca este vecinul dvs. urmareste aceeasi situatie ca si administratorul!
Succes!
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
Adam Grecu, utilizator
In contractul de inchiriere nu este prevazut asa ceva, dar administraturul spune ca asa prevede legea 196/2018. Presedinte este un vecin, nu este de la primarie, pentru ca tot legea 196 spune ca trebuie sa fie locatar si nu ne-a dat voie sa alegem presedinte din afara asociatie de locatari.Fond de rulment am strans pt plata facturilor, aici nu are nimeni nimic de obiectat.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
mariana11111, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bun.
Daca in contractul de inchiriere nu este prevazuta o asemenea clauza - despre ce vorbim?
Pe de alta parte - este bine ca presedintele este din blocul dvs, adica el trebuie sa apere interesele vecinilor, nu interesul nu-stiu-cui, da?
Nu este nicio prevedere legala, ca dvs. chiriasii sa constituiti un asemenea fond de reparatii. Cum am mentionat mai sus, cu fd. de rulment este altceva si este legal sa-l constituiti.
Apoi, nu stiu de ce dvs. asociatie de chiriasi faceti referire la prev. L 196/2018...
In fine, o sa va descurcati cumva.
Succes!

Alte discuții în legătură

Asociații de chiriași dritaS dritaS Chiriașii ANL se pot constitui în Asociații persoane juridice? (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa- mi spuneti in ce conditii se face schimbarea ... Tanpartenie@yahoo.com Tanpartenie@yahoo.com Buna seara, Va rog sa- mi spuneti in ce conditii se face schimbarea destinatiei uscatoriei de la parterul unui bloc. Un proprietar care are o firma vrea sa ... (vezi toată discuția)
Asociatia de chiriasi Mainerici  Ctin Mainerici Ctin Intr-un bloc de locuinte aflat in proprietatea primariei destinat pentru inchiriere, chiriasi s-au constituit in 2ooo in asocia;ie de locatari. Dupa legea ... (vezi toată discuția)